PRVI U ŠPANJOLSKOJ / Gay klub navijača Barcelone

Image

Barcelona je prvi španjolski klub koji ima udrugu homoseksualnih navijača naziva "Crvenoplava (Blaugrana),

13.2.2009.
17:34
VOYO logo

Zid jedne sobe na Nou Campu, Barceloninu nogometnom stadionu, krase amblemi navijačkih udruga koji surađuju s klubom. Najnoviji među njima je onaj kluba homoseksualnih navijača naziva "Crvenoplava (Blaugrana), prvi koji učlanjuje samo Barcelonine navijače istospolne orijentacije.

"Osjećam se povrijeđeno kad navijači na Nou Campu viču "Guti, pederčino!", to je neugodno za igrača samog, ali i za mene. To je nepodnošljiva uvreda, kao što su nepodnošljive fašističke ili rasističke navijačke pjesmice", kaže predsjednik Udruge Pep Ribes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je doista poseban klub; dok drugi uzimaju ogromne novce kompanijama koje sponzoriraju na dresovima, Barca plaća UNICEFU milijun i pol eura godišnje da bi ga mogla reklamirati. Osim toga, Barcelona je bila i suorganizator Queer Football Fansclub Meeting, sabora nogometnih navijača-homoseksualaca iz nekoliko europskih zemalja.

"Blaugrana" je prva homoseksualna udruga navijača u Španjolskoj, no slične Udruge nisu rijetkost u Njemačkoj. Tamo navijačke homoseksualne klubove imaju Bayern, Bayer, Hertha, St. Pauli, Stuttgart i Karlsruhe, a po specijaliziranoj je navijačkoj udruzi poznat i francuski PSG

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike