OČEKUJTE ČUDO / Futuristički stadioni u Kataru

Katar je napravio video-animacije pet stadiona na kojima će se igrati SP 2022. Nakon što ih pogledate, bit će vam jasno zašto su za svoj slogan izabrali "Očekujte čudo".

3.12.2010.
17:25
VOYO logo

Katar je najmanja država koja će organizirati Svjetsko nogometno prvenstvo, ali ima tehnički najambicioznije planove i u organizaciju SP-a 2022. godine spremni su uložiti 45 milijardi dolara.

Katar se za organizaciju SP-a kandidirao pod sloganom "Očekujte čudo", a kad pogledate futurističke video-animacije pet stadiona u prilogu, bit će vam jasno da bogati Arapi nisu oretjerali svojim sloganom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveću skepsu prema organizaciji SP-a u maloj zemlji na Arapskom poluotoku izzaziva činjenica da se u terminu odigravanja World Cupa, od 3. lipnja do 3. srpnja u toj zemlji temperature dosežu i čak 50 stupnjeva Celzijusa. Međutim, dužnosnici Katarskog nogometnog saveza smatraju kako visoke temperature neće stvarati nikakve probleme, jer su smislili sustav hlađenja terena, te posebna sjenila koja bi stvarala hlad nad travnjakom, koja na stadionima stvaraju temperaturu od 26 stupnjeva kada je vanjska temperatura mnogo viša.

Iako nemaju bogatu nogometnu tradiciju, Katar iza sebe ima organizaciju nekoliko međunarodnih sportskih manifestacija. Tako su 2006. godine ugostili Azijske igre za koje mnogi smatraju da su bile najuspješnije i najbolje dosad, bili su i domaćini raznih turnira u tenisu, golfu, kao i moto utrka. Katar će usto iduće godine organizirati i finale Azijskog kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo