Kišerlovski na koncu 31. /

Froome 's drugog planeta': britanski biciklist u nedjelju po četvrti put ulazi u Pariz kao pobjednik Tour de Francea

Image
Foto: AP Images

Trećim mjestom na kronometru kroz Marseille, Chris Froome je zapečatio četvrtu pobjedu na Tour de Franceu, koju će zaključiti na nedjeljnoj revijalnoj etapi ulaskom na Elizejske poljane

22.7.2017.
18:16
AP Images
VOYO logo

Nakon gotovo tri i pol tisuće kilometara Chris Froome je još pokazao klasu, osvojivši Tour i treći put uzastopce. Slavodobitno će u Pariz na Elizejske poljane u nedjelju ući kao pobjednik.

U subotnjem kronometru ulicama Marseillea, koji je start i cilj imao na velebnom stadionu Velodrom, dugačkom 22,5 kilometara, slavio je poljski biciklist Maciej Bodnar (BORA), ali najviše razloga za ispijanje šampanjaca ima Britanac Chris Froome (Sky).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
    Žuta majica gotovo pa tradicionalno posljednjih godina na Touru je Froomeova. Izvor: AP Images.

Froomeovi najveći konkurenti za ukupnu pobjedu na Touru Francuz Romain Bardet i Kolumbijac Rigoberto Uran uoči kronometra imali su 23 odnosno 29 sekundi zaostatka. Budući da su obojica lošiji kronometraši od Froomea, ishod je bio očekivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kronometru drugo mjesto osvojio je Poljak Michal Kwiatkowski (Sky) sa sekundom zaostatka, dok je treći bio Froome, koji zaostao šest sekundi.    

Rigoberto Uran je na kronometru imao 25 sekundi lošiji rezultat od Froomea, a Bardet skoro dvije minute. 

Tour završava u nedjelju etapom od Montgerona do Pariza (103 km) koja ima revijalni karakter, a vodeći u ukupnom poretku Chris Froome ima 54 sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranog Urana. Slijede ih Romain Bardet (+2:20 minute) i Španjolac Mikel Landa (+2:21).

Hrvatski biciklist Robert Kišerlovski i Kristijan Đurasek loše su odvozili kronometar, Đurasek je završio na 132. mjestu (+3:27), a Kišerlovski na 137. poziciji (+3:31).  No, u ukupnom poretku stoje puno bolje, Kišerlovski je 31., Đurasek na 51. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo