SLIJEDI BITKA ZA POLUFINALE / Francuzima rukometni klasik: Hrvatska doživjela prvi poraz!

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Rukometni klasik, dvoboj starih rivala koji su obilježili reprezentativna natjecanja u posljednjih deset godina, ovoga puta otišao je na francusku stranu.

19.1.2014.
21:51
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

AARHUS - Hrvatska rukometna reprezentacija otvorila je drugi krug Europskog prvenstva u Danskoj porazom od aktualnih olimpijskih pobjednika Francuza 25-27 (17-18) čime je ugrozila plasman u polufinale EP-a.

Hrvatska je fantastično otvorila utakmicu i u prvih 15 minuta je odigrala praktički bez pogreške. Posebice u napadu za koji Francuzi nisu imali riješenja. U 11. minuti prvi puta smo imali dva gola viška (8-6), a zatim i tri pogotka prednosti (9-6). U tim trenucima hrvatski rukometaši su imali tri napada za plus četiri, no nisu uspjeli postići pogodak. Francuska se potom vratila i stigla na minus jedan (11-10).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, 'kauboji' na krilima sjajnog MarkaKopljara ponovo bježi na tri pogotka viška (13-10). Idućih nekoliko minuta igralo se gol za gol, a kod rezultata 15-12 Hrvatska je imala napad i igrača više. Nažalost, umjesto da imamo plus četiri, Francuzi su s igračem manje zabili dva gola i ponovo se primakli na pogodak zaostatka.

U samoj završnici prvog dijela hrvatskim rukometašima je ponestalo svježine i Francuzi su u 27. minuti izjednačili, a u posljednjim trenucima prvog dijela stigli do vodstva 18-17, tek drugog nakon početnih 1-0. Kopljar je u prvom dijelu zabio čak sedam golova i posve je izludio 'svoje' Francuze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otvaranju drugog dijela Francuzi su 'zatvorili' Kopljara i Duvnjaka, proradio je ThierryOmeyer i francuska prednost je počela rasti. U 31. minuti je bilo plus dva (19-17), u 39. minuti plus tri (22-19), a u 41. minuti plus četiri (23-19). Gotovo bezidejnu hrvatsku igru od potpunog sloma spasio je MirkoAlilović produživši nam nadu.

U samoj završnici utakmice Hrvatska je uspjela smanjiti zaostatak, pa su Francuzi u posljednju minutu ušli s golom viška (26-25). Nažalost, NikolaKarabatić je deset sekundi prije kraja zabio za 27-25 razriješivši sve dvojbe oko pitanja pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuze su do pobjede kojom su praktički osigurali polufinale EP-a predvodili Michael Guigou i Nikola Karabatić sa po sedam golova, te CedricSorhaindo s pet golova, dok je Thierry Omeyer sakupio 11 obrana pri čemu deset u drugom dijelu.

U našim redovima najefikasniji igrač je bio Marko Kopljar sa sedam golova, no svih sedam je zabio u prvom poluvremenu, ManuelŠtrlek je dodao pet, a DomagojDuvnjak i Ivan Čupić po dva gola. Mirko Alilović je sakupio osam obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U preostalim susretima 1. kola skupine II Poljska je pobijedila Bjelorusiju 31-30, dok je Švedska bila bolja od Rusije 29-27.

Na ljestvici vodi Francuska sa šest bodova, Hrvatska, Švedska i Poljska imaju po četiri boda, dok su Rusija i Bjelorusija bez bodova. U skupini I vode Danska sa šest, te Španjolska sa četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu 2. kola Hrvatsku u utorak očekuje ogled protiv Rusije, a dan kasnije i susret protiv Poljske. Dvije najbolje reprezentacije iz skupine izborit će plasman u polufinale.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike