Velike nade Hrvatske ostale na samom dnu: 'Razočaran sam!'

Pretposljednjeg dana Europskog gimnastičarskog prvenstva u Moskvi oboje hrvatskih predstavnika, Filip Ude i Tijana Tkalčec, završili su kao osmi, posljednji u finalima.

20.4.2013.
15:35
VOYO logo

Filip Ude pao je s konja s hvataljkama na novom elementu Busnari, najtežem E elementu iz pravilnika i dobio ocjenu 14.266.

Tkalčec je ukupno zaradila 13.183 boda na preskoku zbog pada na prvom skoku (premet salto zgrčeni s okretom od 360 stupnjeva).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razočaran sam. Znao sam da je bilo 50 posto mogućnosti da odradim do kraja, ali ja sam vjerovao da ću uspjeti. Hrabro je što sam išao s novim elementom koji se godinama uvježbava, ali čim prije krenem, prije ću prestati padati. Nema mi druge ako se želim boriti s najboljima. Sad ću na svakom natjecanju pokušavati Busnarija, makar padao dvije godine ", rekao je Ude, kojem je to bio sedmi europski finale i prvi nakon pet godina i srebra 2008. u Lausanni.

"Pogriješila sam što sam napravila krivi korak prije daske, predaleko sam krenula naskakati na dasku i izgubila korak, ali ja sam sretna s ulaskom u finale. Nadati se nečemu većem u ovom stanju, s ovakvim bolnim koljenima, bilo bi previše", komentirala je Tkalčec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konju s hvataljkama slavio je Britanac Daniel Keatings s ocjenom 15.600, dok je u preskoku kod gimnastičarki pobijedila Švicarka Giulia Steingruber s ocjenom 14.750.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo