KOSOVO KAO KAMEN SPOTICANJA / FIFA ponovno skočila sama sebi u usta

Image

Reprezentacija Kosova nije član krovne svjetske nogometne organizacije, a svoje neslaganje s dopuštenjem FIFA-e otprije šest dana nisu bili zadovoljni predsjednici UEFA-e Michel Platini i Srbijanskog nogometnog saveza Tomislav Karadžić.

25.5.2012.
17:00
VOYO logo

BUDIMPEŠTA - Međunarodni nogometni savez (FIFA) suspendirala je na kongresu u Budimpešti vlastitu odluku kojom je nogometnoj reprezentaciji Kosova dopušteno odigravanje prijateljskih međunarodnih susreta.

"Povlačimo dopuštenje Nogometnom savezu Kosova odigravanje prijateljskih međunarodnih susreta jer će sljedeći tjedan u Zuerichu biti održan sastanak na tu temu sa dužnosnicima Kosova, Nogometnog saveza Srbije i UEFA-e", objavio je predsjednik FIFA-e Blatter, koji je dodao kako će konačna odluka biti donešena 29. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija Kosova nije član krovne svjetske nogometne organizacije, a svoje neslaganje s dopuštenjem FIFA-e otprije šest dana nisu bili zadovoljni predsjednici UEFA-e MichelPlatini i Srbijanskog nogometnog saveza TomislavKaradžić.

Platini je pritom rekao da nije sretan zbog FIFA-ine odluke jer "predsjednik Sepp Blatter nije o njoj ni sa kim razgovarao", te da je to "politička odluka, a ne nogometna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za Reuters u utorak Blatter je kazao da je odluka pozitivna u smislu da pomogne razvoju nogometa na Kosovu i da se nada da će to ubrzati odluku te države da postane punopravna članica UEFA-e i FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo