Super dvoboj velikana u zemlji šeika: Đoković na koljenima!

Švicarski majstor Roger Federer igrat će u finalu ATP turnira u Dubaiju. Suparnik će mu u finalu biti Čeh Tomaš Berdych.

28.2.2014.
20:15
VOYO logo

U polufinalu, velikom derbiju, Federer je pobijedio drugog igrača na svijetu Novaka Đokovića sa 3:6, 6:3, 6:2. Bio je to već 32 međusobni meč ove dvojice tenisača, a Federer sada ima prednost 17:15.

Polufinalni je ogled bolje otvorio Đoković koji je break na samom startu meča pretvorio u dobiveni prvi set od 6:3. U drugoj dionici su obojica tenisača držala svoje servise do 3:2 za Federera, kada je i meč kratko prekinut zbog kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su se Federer i Đoković vratili na teren Švicarac je brzopotezno napravio break, poveo 5:2 i potom dobio drugi set, dok je u istom, žestokom ritmu, nastavio igrati i u trećem setu.

Trenutak kada je Federer napravio drugi break u posljednjoj dionici, i poveo 4:1, bio je odlučujući za končano slavlje majstora iz Basela. Federer je iskoristio tri od sedam break-prilika, a Đoković samo jednu od šest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češki tenisač Tomaš Berdych u finalu ATP turnira u Dubaiju pobjedio je Nijemca Philippa Kohlschreibera 7:5, 7:5.

Mogao je i morao Kohlschreiber daleko bolje proći u ovom ogledu jer je u prvom setu imao break prednosti i vodio 5:3. No, Berdych je tada zaredao s četiri gema. Dobio je prvi set i poslije toga se ipak lagodnije osjećao u meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu je svaki tenisač držao svoj servis do samoga kraja kada je opet, pod pritiskom, pao Kohlschreiber. Greškama je zaredao u gemu kod 6:5 za Berdycha, kada je servirao za ostanak u meču. No, niti tada nije ugledao tie-break, već je pružio ruku boljem od sebe u današnjem meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo