VANCOUVER 2010. / Fak donio Hrvatskoj prvu medalju

Image

Hrvatski biatlonac osvojio je brončanu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru. Ovo je osma medalja za hrvatske sportaše na ZOI, a prva koja nije osvojena u alpskom skijanju.

15.2.2010.
6:24
VOYO logo

WHISTLER - Hrvatski biatlonac Jakov Fak (22) osvojio je brončanu medalju u utrci na 10 kilometara na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru. Fak je zadanu dionicu svladao za 24:21.8 minuta pogodivši pritom svih 10 zadanih meta.

Za pobjednikom, Francuzom Vincentom Jayem, koji je također imao svih 10 pogodaka, Fak je zaostao 14 sekundi, dok je srebrno odličje osvojio Norvežanin Emil Hegle Svendsen koji je usprkos jednom promašaju uspio za 1.8 sekundi preteći Faka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš je biatlonac izvrsno iskoristio svoj startni broj 4 i činjenicu da je nastupio prije no što je započela jaka kiša koja se povremeno pretvarala u snijeg i time uvelike otežavala vidljivost na strelištu.

Ovo je osma medalja za hrvatske sportaše na ZOI, a prva koja nije osvojena u alpskom skijanju. Dosada su medalje osvajali Janica Kostelić (šest) i Ivica Kostelić (jedna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fak je izjavio kako mu je ovo najsretniji dan u životu te da se nada da je opravdao svu onu čast koja mi je ukazana kada sam izabran za nositelja hrvatske zastave na otvaranju.

Sljedeći nastup u Vancouveru Fak će imati u utorak kada je na rasporedu dohvatna utrka na 12.5 km na kojoj će biatlonci startati prema zaostacima ostvarenim u ovoj utrci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike