ŠTO KIKS ŠPANJOLSKE ZNAČI ZA HRVATSKU / Vatreni se nakon remija Furije nalaze u nezgodnoj situaciji, evo s kim bi na kraju mogli igrati

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Kiks Španjolske protiv Švedske u skupini E mogao bi biti problematičan za Hrvatsku

15.6.2021.
13:32
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nažalost, Hrvatska je na početku Europskog prvenstva startala s porazom 1:0 od Engleske i samim time vjerojatno neće biti na prvom mjestu skupine D.

Za očekivati je da će Engleska imati pozitivan rezultat i protiv Škotske i protiv Češke, te da će na kraju završiti na prvom mjestu, što znači da će Hrvatska prolazak u osminu finala tražiti s druge ili treće pozicije u skupini, s tim da ako budu treći moraju biti među najbolje četiri trećeplasirane reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvajač skupine D igrat će protiv druge momčadi skupine F, takozvane "skupine smrti", koju igraju Francuska, Njemačka, Portugal i Mađarska i upravo je zbog toga uoči početka natjecanja apostrofirano da je u skupini D zapravo najbolje biti na drugom mjestu ili čak trećem kako bi se izbjegao sudar s najvećima.

Image
LOVREN STAO U OBRANU SUIGRAČA /

Vatrenom zasmetao tretman medija prema zvijezdi Hrvatske - 'Ne znam čemu takva negativa prema njemu'

Image
LOVREN STAO U OBRANU SUIGRAČA /

Vatrenom zasmetao tretman medija prema zvijezdi Hrvatske - 'Ne znam čemu takva negativa prema njemu'

Ipak, kiks Španjolske protiv Švedske u skupini E mogao bi biti problematičan za Hrvatsku. U skupini E igraju četiri vrlo neugodne reprezentacije, ali u svakom slučaju lakše od onih u skupini F. Tu su Španjolska, Poljska, Slovačka i Švedska. Očekivalo se da će prva momčad skupine biti Španjolska, ali ispada sada kako Furija možda ipak zapne na kojoj poziciji niže jer Slovačka je prva s tro boda i svladali su favoriziranu Poljsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

Možemo na Španjolsku?

Dakle, može se vrlo lako dogoditi da, ako Hrvatska završi na drugom mjestu, zaigra protiv Španjolske, umjesto protiv Švedske ili Slovačke kako se do sada predviđalo. Trećeplasirana momčad iz skupine D, u kojoj igra Hrvatska, u osmini finala može ići na pobjednika skupine B, gdje su Belgija, Finska, Danska, Rusija, skupine E gdje igraju Slovačka, Španjolska, Švedska, Poljska ili skupine C gdje su Austrija, Nizozemska, Ukrajina, Makedonija. To će, dakako, ovisiti o poretku trećeplasiranih.

Hrvatska svoju sljedeću utakmicu igra u petak 18. lipnja protiv Češke, a nakon toga je posljednje kolo na rasporedu 22. lipnja sa Škotskom. Nakon prvog kola Englezi i Česi imaju po tri boda, a Škotska i Hrvatska su na nuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo