KAKO PROTIV ŠPANJOLACA? / Livaković otkrio što ih najviše 'boli': 'Oni to ne trpe, možemo ih učiniti nervoznima za 20 minuta'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je u svojoj posljednjoj utakmici grupne faze bila uvjerljiva protiv Škotske. Vatreni su pobijedili 3:1 i osigurali drugo mjesto u skupini

24.6.2021.
13:17
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U odlučujućoj utakmici za plasman u nokaut fazu Europskog nogometnog prvenstva Španjolska je u Sevilli svladala Slovačku s uvjerljivih 5:0 , što je Furiji donijelo drugo mjesto u skupini E i dvoboj protiv Hrvatske u osmini finala 28. lipnja u Kopenhagenu.

Hrvatska je u svojoj posljednjoj utakmici grupne faze bila uvjerljiva protiv Škotske. Vatreni su pobijedili 3:1 i, uz pomoć Engleza koji su pobijedili Češku, osigurali drugo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
CIJELI SVIJET JE SADA S NAMA /

Najjači svjetski mediji raspisali se o Hrvatima, naklonili nam se čak i Englezi i Francuzi

Image
CIJELI SVIJET JE SADA S NAMA /

Najjači svjetski mediji raspisali se o Hrvatima, naklonili nam se čak i Englezi i Francuzi

U četvrtak su pred novinare stala dvojica igrača Vatrenih koji su se zbilja iskazali protiv Škotske - Josip Juranović i Dominik Livaković.

"S Olmom se nisam čuo, ali vidio sam sliku s dresom Hrvatske i Dinama. A to što promašuju penale? Nadam se da će to ići u našu korist. Španjolci su odlični, imaju dosta mladih igrača. Imaju dobar presing i stvorili su dosta prilika, ali nije ih išao gol. Mi se moramo postaviti čvrsto i ostvariti što bolji rezultat. Mislim da oni ne trpe kad druga momčad ima loptu u nogama. Možemo ih učiniti nervoznima nakon prvih 20 minuta-pola sata", rekao je Dominik Livaković na početku presice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atmosfera je super

"Sigurno da nismo Španjolskoj bili prvi izbor, vidio sam da je bilo veselje kad je Poljska dala gol Švedskoj. Mi moramo dobivati velike reprezentacije ako želimo otići do kraja", rekao je prvi vratar Vatrenih.

Osvrnuo se i na atmosferu te formu Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Atmosfera je sad super nakon ove pobjede, ali i prije je bila dobra. Vjerujem da ćemo biti sve jači i jači. Bilo nam je teško nakon prve dvije utakmice. Bilo je puno emocija i zagrljaja, svašta pozitivnog smo si rekli", otkrio je Livaković pa progovorio i o eventualnom transferu.

"Fokusiran sam trenutno na reprezentaciju. Mislim da o tome ne treba razmišljati sad, samo trebam igrati i uživati u igri", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Veću tremu imam sad'

Govorio je na istoj konferenciji za medije i Josip Juranović koji je u prošloj utakmici nastupio na desnoj strani umjesto Šime Vrsaljka.

"Svatko tko je ovdje je jako dobar igrač i dat će sve od sebe kad dođe u prvih 11. Jedva sam čekao svoju priliku, dobili smo tri boda i to je najvažnije. Nisam imao tremu, veću tremu imam sad nego na toj utakmici", rekao je Juranović pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šime je jako dobar prijatelj i jako dobar igrač. Prije utakmice mi je dao par savjeta kako zaustaviti njihovog lijevog beka i nakon utakmice mi je čestitao."

Govorio je i o sljedećoj utakmici sa Španjolskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samopouzdanje nam je naraslo i jedva čekamo utakmicu. Španjolska je dobra momčad, ali mi moramo gledati sebe. Gledali smo sve utakmice Španjolaca. U zadnjoj su utakmici imali sreće, ali i nas je krenulo protiv Škotske. Bit će ovo jako dobra utakmica", rekao je Jura pa zaključio:

"Kad pogledate popis naših reprezentativaca, svaka reprezentacija mora razmisliti o Hrvatskoj, pogotovo naša vezna linija kad se pogleda, tako da će svaka momčad imati respekt prema nama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo