Što slijedi za Hrvatsku? / Dalić će u Ligi nacija slagati momčad za SP kvalifikacije, a jednu stvar želi znati do rujna

Image
Foto: Profimedia

Kroz Ligu nacija, Dalić će slagati momčad za kvalifikacije za SP 2026.

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

28.6.2024.
9:36
Profimedia
VOYO logo

Zlatko Dalić ostaje izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i nakon odmora odmah se baca na posao. Jako je izbornika pogodio neuspjeh u Njemačkoj na Euru, turniru na kojem smo od Vatrenih imali velika očekivanja, ali nije čovjek koji bježi nakon prvog neuspjeha. Prihvatio je punu odgovornost za neuspjeh i sad želi složiti novu, pomlađenu, bržu i moćniju Hrvatsku...

Image
GOTOVA POTRAGA /

Ante Budimir postao prvi napadač Hrvatske: Donio je Daliću ono što je dugo tražio

Image
GOTOVA POTRAGA /

Ante Budimir postao prvi napadač Hrvatske: Donio je Daliću ono što je dugo tražio

Prvi put nakon deset godina, Hrvatska je izletjela iz grupne faze velikog natjecanja i to mu je prvi neuspjeh od kad je prije skoro 7 godina postao izbornikom reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, tko zna, možda se tako nešto i trebalo dogoditi da bi reprezentacija Hrvatske napravila neke rezove i u budućnosti bila bolja.

Stoga, Dalićev sljedeći cilj je - upgrade reprezentacije, a do rujna želi znati na koga on i njegov stručni stožer mogu računati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz Ligu nacija, Zlatko Dalić će slagati momčad za kvalifikacije za SP u SAD-u, Kanadi i Meksiku za dvije godine.

Nova sezona Lige nacija kreće 5. rujna, a grupna faza završava 19. studenog ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je smještena grupu 1 Lige nacija u kojoj su još Portugal, Poljska i Škotska i branit će srebro s posljednjeg Final Foura u Rotterdamu prošle godine.

Inače, sva četiri suparnika su sudionici aktualnog Eura, ali se drugog kruga natjecanja dočepao jedino Portugal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će nastup u novoj sezoni otvoriti gostovanjem u Portugalu 5. rujna, a tri dana poslije (8. rujna) ugostit će Poljsku. Novo okupljanje reprezentacije je u listopadu, a završni dio prvog kruga u studenom...

Liga nacija bit će važna i zbog kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Sljedeće godine igraju se te kvalifikacije, a samo će osvajači skupina izravno u SAD, Meksiko i Kanadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dodatne če kvalifikacije 12 drugoplasiranih te četiri najbolje momčadi iz Lige nacija koje kvalifikacijama nisu uspjele izboriti nastup.

Novost je da dalje ne idu samo pobjednici skupina A lige već i drugoplasirani, što znači da će se igrati prvi puta i četvrtfinale koje je na rasporedu u ožujku 2025. godine, a polufinala i finale održat će se u lipnju sljedeće godine...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman na Mundijal, na kojem će se natjecati najviše reprezentacija dosad - 48, krajnji je cilj Dalićevog mandata koji po ugovoru traje do kraja lipnja 2026.

Inače, kvalifikacije za SP počinju sa skupinama koje broje pet reprezentacija 21. i 22. ožujka 2025., a za one s po četiri reprezentacije 4. 5. i 6. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završetak tog prvog kvalifikacijskog ciklusa je 18. studenog, a spomenuti play-off igrat će se 26. i 31. ožujka 2026. godine. Ždrijeb kvalifikacija održat će se u prosincu...

Stoga, do novog okupljanja hrvatske nogometne reprezentacije samo su dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Jurčević i Štimac analiziraju Hrvatsku na Euru.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo