Senzacija u Berlinu / Švicarci izbacili bespomoćne Talijane i izborili drugo četvrtfinale Eura zaredom

Image

Tijek osmine finala Švicarske protiv Italije pratili ste uživo na Net.hr

29.6.2024.
17:03
VOYO logo

Švicarska - Italija

2-0

Švicarska: Sommer; Schar, Akanji, Rodriguez; Rieder, Freuler, Xhaka, Aebischer; Vargas, Ndoye; Embolo

Italija: Donnarumma; Darmian, Bastoni, Mancini, Di Lorenzo; Barella, Fagioli, Cristante; Chiesa, Scamacca, El Shaarawy

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj osmini Europskoga prvenstva Švicarska je izbacila aktualne prvake Italiju rezultatom 2-0. Bila je to potpuna dominacija Švicaraca. Talijani su se već u prvome poluvremenu povukli i čekali priliku iz kontranapada. Inicijativa Švicaraca napokon se isplatila u 37. minuti. Freuler pogađa nakon sjajne lopte Vargasa u šesnaesterac. Ništa nije mogao Donnarumma koji je od početka vadio Talijane. Drugo poluvrijeme počelo je sjajno za Švicarce. Golčina Vargasa u 46. šokirala je Talijane. Aktualni prvaci pokušali su zabiti gol nakon toga i preuzeli su posjed, ali bili su bezopasni. Švicarci su zasluženo odnijeli pobjedu i došli do drugoga četvrtfinala Eura za redom.

Image
SAD TEK KREĆE ONO PRAVO /

Počela je nokaut faza Europskog prvenstva: Italija i Engleska već u prednosti

Image
SAD TEK KREĆE ONO PRAVO /

Počela je nokaut faza Europskog prvenstva: Italija i Engleska već u prednosti

90+2' - Gotova je utakmica! Švicarci su zasluženo pobijedili bespomoćnu Italiju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' - Crveni dio tribina već je počeo slaviti. Berlinom se ori pjesma Švicaraca

86' - Posljednja izmjena Talijana. Fagioli izlazi iz igre, a umjesto njega ulazi Frattesi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Švicarci su opet imali gol šansu. U kontranapadu Zuber je probio po lijevome boku. Daje loptu Xhaki koji mu je sjajno vraća u šesnesterac Talijana. Zuber je pucao iz teškoga kuta uz korner liniju, ali lopta prolazi pored gola.

77' - Dvostruka izmjena ovoga puta za Švicarsku. Izlazi napadački dvojac Embolo i Ndoye, a u igru ulaze Duah i Sierrro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Dvostruka izmjena za Talijane. Ulaze Pellegrini i Cambiaso umjesto Darmiana i Cristantea

Image
Foto: profimedia

Talijani pogađaju vratnicu

74' - Zatresla se vratnica švicarskog gola. Talijani su napokon imali konkretnu priliku. Pucao je Scamacca, ali vjerojatno bi VAR provjerom gol bio poništen zbog zaleđa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Švicarci su napravili prve dvije izmjene. Ušao je Stergiou umjesto Riedera, a strijelca Vargasa zamijenio je Zuber

64' - Nova izmjena za Talijane. Izašao je Barella,a umjesto njega ušao je Retegui.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Ovoga puta imao je priliku Ndoye, ali je Švicarac poslao loptu daleko iznad gola.

52' - Švicarci su gotovo zabili autogol ni iz čega. Bio je to bezopasan ubačaj Talijana u šesnesterac Italije. Schar je htio glavom dodati loptu Sommeru, ali je slučajno pogodio desnu stativu gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golčina Vargasa za povećanje vodstva

46' - GOOOOOL! Tek je počela utakmica, a Švicarci su opet zabili. Vargas je bio na lijevome rubu talijanskog šesnesterca i sjajno je zapucao u drugi kut talijanskog gola felš udarcem. Donnarumma se samo protegao, no nije mogao ništa. Bila je to sjajna golčina Švicarca.

Image
Foto: profimedia

46'- Počelo je drugo poluvrijeme. Talijani su napravičli prvu izmjenu. Izašao je El Shaarawy, a ušao 'nesretni' Zaccagni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena

45+4' - Završilo je prvo poluvrijeme

45+1' - Švicarci su skoro povećali vodstvo pred kraj prvog poluvremena. Riedle je sjajno zapucao iz slobodnjaka s desne strane. Svi su očekivali da će ubaciti, no Švicarac je zapucao u prvi kut. Srećom po Talijane Donnarumma je obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarci poveli

37' - GOOOOOOL! Švicarci su zabili nakon sjajne lopte Vargasa u sredinu. Neoprezni su bili Talijani i zabija Freuler koji se probija iz pozadine. Donnarumma je bio blizu, taknuo je loptu, no ona je završila u mreži za slavlje Švicaraca.

Image
Foto: profimedia

35' - Prvi karton na utakmici. Požutio je Barella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' - Talijani su odgovorili sjajnim prodorom Chiese po lijevoj strani. Akanji je blokirao prizeman udarac Talijana metar ispred gola.

Donnarumma skinuo 'zicer'

24' - Švicarci su imali prvu pravu priliku na utakmici. Embolo je plesao po zaleđu, ali dobio je sjajnu loptu u prostor. Švicarac je pucao, ali Donnarumma spašava Talijane sjajnom obranom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: profimedia

18' - Stopostotna situacija za Italiju. Sjajnom kombinacijom iz slobodnog udarca Di Lorenzo se našao sam pred Sommerom, ali mu bježi lopta. No i da je zabio pogodak bio bi poništen jer se našao u zaleđu.

Image
Foto: profimedia

15' - Italija je imala opasnu akciju. Cristante je dobio sjajnu loptu na desnome boku i tražio Scamaccu na drugoj stativi. Srećom po Švicarce Rodriguez je intervenirao na vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' - Barella se požalio na ozlijedu. Talijan već neko vrijeme vuče staru ozlijedu i nakon sudara sa Švicarcima izlazi s terena nakratko sa strane. Ipak nastavio je igrati utakmicu.

4' - Prtišću Švicarci Talijane. U šesnaestercu je pao Embolo, ali ništa od najstrože kazne

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Krenula je utakmica. Švicarci su imali prvi loptu

Najava susreta:

U prvoj osmini finala sučeljavaju se drugoplasirani skupine A i B, odnosno Švicarska protiv Italije. Švicarci su namučili domaćine Njemačku u zadnjoj utakmici skupine i u zadnjim minutama ispustili su prvo mjesto. Italija nije ni sjena one momčadi koja je osvojila prošli Euro, ali nekako su se provukli kroz skupinu zabivši gol Vatrenima u posljednjim sekundama utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međusobnim omjerima Talijani su bolji. Imaju tri pobjede i pet remija, dok su Švicarci zadnji put pobijedili Azzure, davne 1954. u grupi Svjetskoga prvenstva gdje su bili domaćini.

Ipak Talijani će imati motiva vratiti Švicarcima za zadnja dva susreta koja su ih u konačnici koštala kvalifikacija Svjetskoga prvenstva u Kataru 2022. U oba susreta Švicarci su uzeli po bod i time zadržali prvo mjesto u kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim kvalifikacija ove reprezentacije su igrale i na prošlome Euru u skupini. Bolja je bila Italija 2-0, no otada se talijanska momčad dosta promijenila. Švicarci su pokazali da znaju s Italijom, no Talijani su kroz povijest uvijek znali provlući. Ako prođu Švicarce otvara im se donji, puno slabiji dio ždrijeba. Još jedna sol na ranu hrvatskoj reprezentaciji.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo