'Vatreni odsjaj' / Predstavljanje knjige o brončanom Katru, Petković: 'Ne znaš što ćeš, prošao bi glavom kroz reklamu'

Image
Foto: Profimedia

Vatreni su se okupili na pripremama za Euro u Rijeci te su predstavili novu knjigu a njihovim uspjesima prošlih godina

28.5.2024.
19:55
Profimedia
VOYO logo

I dok potpuno skupljanje hrvatske reprezentacije još traje, u utorak se na Rujevici održala presica povodom predstavljanja knjige "Vatreni odsjaj" Marka Cvijanovića.

Image
EURO KAO ŠLAG NA TORTU /

Stanišić: 'Moramo disati kao jedno, a scena iz Leverkusena sjećat ću se cijeli život'

Image
EURO KAO ŠLAG NA TORTU /

Stanišić: 'Moramo disati kao jedno, a scena iz Leverkusena sjećat ću se cijeli život'

Knjiga se bavi putem Vatrenih do bronce na Svjetskome prvenstvu u Katru i drugome mjestu u Ligi nacija. Na press konferenciji su sudjelovali predsjednik HNS-a Marijan Kustić, izbornik Zlatko Dalić i junaci iz Katra Dominik Livaković, Bruno Petković i Andrej Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije je riječ održao predsjednik Kustić:

"Čestitam Marku Cvijanoviću na ovoj prekrasnoj knjizi. Mislim da povijesne uspjehe hrvatske reprezentacije treba i ovako zapisati. To nam treba da naša djeca i naši unuci u budućnosti čitaju na koji način su se ostvarivali ovi rezultati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je sam autor započeo za zahvalama:

"Zahvaljujem HNS-u što je prepoznao važnost kontinuiranog izdavanja ovakvih knjiga. Zahvaljujem izborniku što je pristao otvoriti dušu, što mu baš nije ugodno. Zahvaljujem i kapetanu Luki Modriću koji je unutar knjige napisao jednu priču iz prvog lica i vjerujem da će svima iz nje biti puno jasnije tko je Modrić iza kulisa. Zahvaljujem i svim drugim igračima, koji su bili izuzetno susretljivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je objasnio koncept nastanka knjige:

Knjiga je koncepcijski ista kao i knjiga "Rijeka najljepših snova" o uspjehu u Rusiji, ali postoji bitna razlika. Ta knjiga je pisana iz perspektive novinara koji je dugo godina pratio reprezentaciju, a u pisanju ove knjige sam bio mali dio tog rezultata, pa sam doživio to emotivnije, pa je ova knjiga posebnija i ekskluzivnija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći je na redu bio izbornik Dalić:

"Ova knjiga će sigurno biti vrijedno štivo za sve koji vole reprezentaciju. S obzirom na naše rezultate u zadnjih šest godina trebalo bit biti desetine ovakvih knjiga, ne samo jedna-dvije, jer mladi ljudi trebaju učiti kako se ostvaruju rezultati. Ovo što je Hrvatska napravila je fantastično i nestvarno, a najveće su zasluge na igračima, njihovom zajedništvu i obiteljskoj atmosferi. Nadam se nakon Eura novoj knjizi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javio se i heroj Svjetskoga prvenstva, vratar Dominik Livaković, čije sjajne obrane i danas sanjaju Brazilci u svojim noćnim morama:
"Ovo će biti predivan pisani trag za sve mlade, nadam se da će je i moj sin pročitati jedan dan. Ja se najradije sjetim zajedništva koje smo imali na cijelom tom prvenstvu, to je nešto što nas krasi."

Najbolji strijelac Vatrenih u Katru, Andrej Kramarić, smatra kako bi knjiga bila dobra za školske uzraste:
"Doha nosi lijepe uspomene, posebno je bilo ponoviti tako nešto nakon Rusije. Knjiga mi je malo debela za školske lektire, no sigurno ima poučnih citata od šefa i Luke, pa bi bilo interesantno pogurati to u školske lektire."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnju riječ imao je junak utakmice protiv Brazila, Bruno Petković, koji je u 117. minuti zabio izjednačujući pogodak. O svome najvažnijem pogotku i možda najvažnijim u povijesti hrvatskog nogometa Bruno je rekao:

"Ne bi ušla ta lopta u gol da nije dirao Marquinhos, drago mi je da je takav splet okolnosti donio tako veliku pobjedu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno puta sam prevrtio taj film u glavi, jednostavno je valjda trebalo biti tako. Sada mi je, kao i tada, sjetiti se toga neopisiv osjećaj. Ne znaš što ćeš, prepun si emocija, prošao bih glavom kroz reklamu. Sve što se desilo do tada u karijeri moglo se sažeti u taj jedan trenutak, jedan trenutak promijeni puno toga", zaključio je napadač Vatrenih.

Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo