RAZGOVOR SA STRUČNJAKOM / Scoria upozorio na opasnost koja prijeti Hrvatskoj: 'Treba zaboraviti Španjolsku, bit će tvrdo s Albanijom'

Image
Foto: Profimedia

Poznati stručnjak podijelio je dojmove o Vatrenima na Euru za Net.hr

17.6.2024.
10:48
Profimedia
VOYO logo

Nakon uvjerljivog poraza od Španjolske (0:3) na otvaranju Europskog prvenstva, Hrvatsku u drugom kolu skupine B u srijedu (15 sati) očekuje utakmica protiv Albanije, jedne od najslabijih reprezentacija na europskoj smotri.

Image
POGLED IZNUTRA /

Detektirao probleme Vatrenih i tvrdi: 'Vjerujem u prolaz u drugi krug, a evo i zašto'

Image
POGLED IZNUTRA /

Detektirao probleme Vatrenih i tvrdi: 'Vjerujem u prolaz u drugi krug, a evo i zašto'

Raspored utakmica Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj 2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za komentar poraza od Španjolaca i prognoze utakmice s Albanijom kontaktirali smo poznatog bivšeg igrača i trenera te nogometnog stručnjaka Elvisa Scoriju.

Na početku razgovora proanalizirao je težak poraz od Španjolaca i utakmicu u kojoj je Hrvatska ozbiljno zakazala te si otežala put prema prolasku u daljnju fazu natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednostavno, Španjolci su bili bolji od početka utakmice. nismo uspjeli izaći prvih 20 minuta, igrali su na našem dijelu terena, a kada bi izgubili loptu igrali su visoki presing i stiskali su Brozovića s Pedrijem. Kovačić i Modrić su se morali vraćati po loptu i nismo uspjeli raditi kvalitetan izlazak na drugu polovicu. I onda kad smo počeli malo izlaziti i doći do igre, dobili prvi gol i nakon tog gola je sve počelo ići na stranu Španjolske koja je, realno, zaslužila dobiti utakmicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je sad naći pozitivne stvari u porazu od 3:0. Mislim da to danas treba zaboraviti, nije bilo dobro, i okrenuti se onome što treba. Iskusna smo reprezentacija s uspjesima koja se znala izvlačiti iz ovakvih situacija i koja ima kompetitivnost i sigurnost u svojim redovima. Treba se spremiti za srijedu i za Albaniju", istaknuo je Scoria na početku razgovora.

Potom se osvrnuo na sljedećeg protivnika, Albaniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledao sam Albaniju i Italiju, tu sad nema priče - mi smo bolja ekipa od Albanije, to je sigurno. Albanija mi je ostala malo nedorečena prema naprijed. Protiv Italije, Albanci su organizirano ušli, zabili u prvoj minuti, ali nakon toga su imali samo šansu u 90. minuti. Prema naprijed nisu bili nešto posebno. Realno, bolji smo, ali treba treba biti oprezan i odigrati utakmicu na visokom nivou koncentracije i igre. I onda bi pobjeda trebala doći. Treba nam pobjeda i bilo bi teško da uđemo u zadnje kolo s Italijom u situaciji bez pobjede i da onda igramo za prolaz", napomenuo je i za kraj rekao:

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

"Albanci nemaju igrača, rekao bih, onog prvog reda, nemaju igrače slične kvalitete. ali imaju igrače koji igraju po Europi, imaju veliki motiv, puno trče, taktički su isto dobri. Očekujem tvrdu utakmicu u kojoj će nas oni pokušati ugroziti kroz kontre i polukontre".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo