NAJTEŽI PORAZ U POVIJESTI / Engleska demolirala Hrvatsku

Image

"Vatreni" su izgorili u paklu Wembleya, domaćin je slavio 5-1 i izborio plasman na SP. Sada Bilić boysi više ne ovise sami o sebi.

9.9.2009.
21:08
VOYO logo

Hrvatska nogometna vrsta upisala je najteži poraz u svojoj povijesti. U kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na SP Engleska je u Londonu pregazila Bilić boyse s 5-1.

Hrvatska je odigrala najlošiju utakmicu pod vodstvom izbornika Slavena Bilića. U prvom poluvremenu iznimno loše, konfuzno u obrani i bezopasno u napadu, a tek nešto bolji dojam ostavili smo u drugom dijelu. Engleska je krenula agresivno i vrlo brzo to im se isplatilo, već u 7. minuti. Lennon je po desnom boku pobjegao Pokrivaču, ušao je u 16-erac, a Šimunić ga je srušio i skrivio kazneni udarac. Lampard je bio sigurni izvođač najstrože kazne i Engleska je povela sa 1-0. Pet minuta kasnije Runje je spasio našu mrežu nakon što je Barry s vrha 16-erca uputio odličan udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varijanta sa Pokrivačem na lijevom braniču, brzo je promijenjena jer je "curilo" po toj strani, pa je Pranjić vraćen na lijevi bok, a Pokrivač je otišao u vezni red.

Prvu smislenu akciju Hrvatska je izvela u 17. minuti, Kranjčar je prebacio na desni bok, Srna je uputio dobar centaršut, ali Mandžukićev udarac je završio iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, samo minutu kasnije Engleska je već vodila 2-0. Ponovno je Lennon imao puno prostora na desnom boku, ubacio je na drugu stativu, a Gerrard je neometan glavom poslao loptu u mrežu.

U 35. minuti ponovno neodlučnost naše obrane i nakon duplog pasa Lennon je izbio sam pred Runju, ali je hrvatski vratar odlično obranio. Još dva puta nas je Runje spasio, u 43. i 45. minuti. Oba puta je Heskey bio sam pred njim, a Runje je sačuvao mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme Hrvatska je počela sa dvije zamjene, umjesto Pokrivača i Olića u igru su ušli Rakitić i Petrić. Nakon tih promjena "Vatreni" su uspjeli uspostaviti kontrolu igre, a nakon kornera Srne u 50. minuti Mandžukićev udarac iz neposredene blizine završio je pored vratiju.

Pet minuta nakon toga jedna sporna situacija u kaznenom prostoru Engleske, Mandžukić je ubacio u peterac, a Johnson je se leđa naskočio na Eduarda koji se spremao glavom loptu poslati mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I umjesto da Hrvatska dobije 11-erac, primili smo pogodak. Johnson je ubacio sa desnog boka, Križanac je zakasnio pokriti Lamparda koji je glavom zabio za 3-0 u 59. minuti.

Nakon lošeg uslijedilo je još gore. Ubačaj Rooneyja glavom je u mrežu pospremio Gerrard za 4-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počasni gol za Hrvatsku postigao je Eduardo u 71. minuti. Nakon toga jedan hrvatski navijač je uletio na teren, ali je brzo ispraćen sa travnjaka.

Konačnih 5-1 za Englesku postavio je Rooney u 77. minuti nakon greške vratara Runje koji je loše ispucao loptu, ravno na noge engleskom napadaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valja napomenuti da je "muku po hrvatskom gledatelju" na tren prekinuo jedan hrvatski navijač koji je iznenadio osiguranje i utrčao na teren kako bi dao kockasti dres Eduardu da Silvi. Nakon što je navijač uhvaćen, Šimunić je zaštitare molio za milost. 

Hrvatska više sama ne odlučuje o svojoj sudbini. Hrvatska mora pobijediti Kazahstan 14. listopada, a četiri dana kasnije Engleska u Kijevu mora odigrati barem neodlučeno s Ukrajinom koja još igra u gostima s Andorom (14. listopada).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poredak: Engleska 24, Hrvatska 17, Ukrajina 15, Bjelorusija 10, Kazahstan 6, Andora 0. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo