Fernando Alonso /

Dvostruki F1 prvak potvrdio: Nema značajne razlike u utrkivanju s novim F1 bolidima

Image
Foto: Profimedia

Napokon je došla nova sezona Formule 1. S prvom utrkom u Bahreinu dobilo se dosta odgovora, ali i još više pitanja...

22.3.2022.
12:06
Profimedia
VOYO logo

S prvom utrkom sezone u Bahreinu službeno je počela nova era Formule 1. Sportom su ove godine zavladale nove velike tehničke regulacije koje bi trebale omogućiti vozačima lakše praćenje bolida i, samim time, mogućnosti pretjecanja i utrkivanja.

Ipak, vozači oktanskog cirkusa rekli su da su promjene malo bolje nego što je bilo, ali nisu idealne i nisu ispunile očekivanja. To je potvrdio i dvostruki svjetski prvak iz 2005. i 2006, pionir sporta Fernando Alonso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Praćenje je definitivno lakše," rekao je Alonso. "Vidjeli smo već na testiranju kako je lakše pratiti bolide, ali pretjecanje nije tako lako kako se čini na TV-u. Mislim da su pretjecanja koje smo vidjeli bila zato što je jedan bolid imao dvije sekunde prednosti na novim gumama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borio sam se s bolidima od kojih sam bio dvije sekunde brži i prestigao sam ih u nekoliko zavoja. Također sam upoznao bolide koji su bili dvije sekunde brži od mene i prestigli su me u dva ili tri zavoja. Vjerujem da su gume još uvijek najbitniji faktor, ne praćenje. Vidjet ćemo, trebamo voziti još utrka.

Charles Leclerc slavio je na prvoj utrci sezone ispred momčadskog kolege iz Ferrarija, Carlosa Sainza. Treći je završio sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton, a Alonso je završio na devetom mjestu utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo