veliki uspjeh / Dubrovčanka na vrhu Europe: judašici Ivani Šutalo europsko zlato!

Za hrvatsku reprezentaciju to je druga medalja u Izraelu nakon što je Tihana Tpolovoce osvojila broncu

12.11.2016.
18:49
VOYO logo

Dubrovčanka Ivana Šutalo osvojila je zlatnu medalju u kategoriji preko 78 kg na Europskom judo prvenstvu za mlađe seniore u Izraelu.

Nakon srebrne medalje na prošlogodišnjem prvenstvu, Šutalo je u Tel Avivu pokorila konkurenciju i došla na vrh Europe. Za hrvatsku reprezentaciju to je druga medalja u Izraelu nakon što je Tihana Tpolovoce osvojila broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šutalo je u prvom kolu, kao nositeljica bila slobodna. Nakon toga je s dva jako lijepa ippona pobijedila Poljakinju Annu Zalecznu i Ukrajinku Jelzavetu Kalaninu. U finalu se Šutalo borila protiv Turkinje Sebile Akbulut, srebrne s europskog juniorskog prvenstva u Malagi ove godine. I u finalu je dominirala i  već na početku borbe stigla do pobjede.

"Zadovoljna sam nastupom u Tel Avivu. Nastavila sam kontinuitet osvajanja medalja i uvjerljivo došla u finale gdje sam također pokazala kvalitetu," rekla je nakon završetka natjecanja Šutalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljstvo nije skrivao niti trener Željko Đapić

"Jako sam zadovoljan pristupom i načinom na koji je Ivana došla do finala. Bila je odlučna, pozitivna i odradila borbe točno onako kako smo planirali," komentirao je Đapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi hrvatski natjecatelji nisu uspjeli pokazati sve što znaju. Aktualnu svjetsku juniorsku prvakinju, Brigitu Matić (do 78 kg), u tome je onemogućila bol zbog ozljede zadobivene na Grand Prixu u Zagrebu te je izgubila od Poljakinje Kulage na yuko. U istoj kategoriji Karla Prodan je u posljednjih 15 sekundi borbe protiv domaće predstavnice Hershko wazarijem za pobjedu utišala odlično ispunjenu dvoranu u Tel Avivu. Nakon toga ju je u četvrtfinalu zaustavila Ruskinja Šmeleva, a u repasažu Nizozemka Groenwold.

Dobar nastup upisao je Dominik Družeta (do 81 kg), koji je protiv Švicarca Girardoze dominirao svih pet minuta, napadao, dva puta vodio, ali i dva puta gubio prednost zbog odluke sudaca te na kraju upisao poraz kada je u posljednjim sekundama riskirao i pao na ippon. Marko Kumrić (do 90 kg) izgubio je od aktualnog europskog prvaka do 23 godine Čeha Klammerta, a Tina Radić od Britanke Myers.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike