Sedamnaestogodišnja hrvatska senzacija ponovno rastura

Donna Vekić uspjela je upisati i treću uzastopnu pobjedu u Miamiju i plasirati se u drugo kolo. U prvom kolu svladala je japansku veteranku Kimiko Date-Krumm sa 7:6, 6:2.

19.3.2014.
22:31
VOYO logo

Nakon pobjeda protiv Kudrjavceve i Larsson u kvalifikacijama, Donna Vekić nastavila je seriju dobrih nastupa u Miamiju pobjedom u prvom kolu protiv još jedne kvalifikantice Kimiko Date-Krumm.

43-godišnja Japanka je najstarija igračica na WTA Touru, a čak 26 godina mlađa Vekić svladala ju je u njihovom prvom međusobnom dvoboju sa 7:6(2), 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč je potrajao sat i 40 minuta, a hrvatska tenisačica je u prvom setu uspjela spasiti set loptu kod 5:4 te kasnije dominirati u tie-breaku i sa 7:2 doći do prednosti. U drugom setu Japanka se držala prvih pet gemova, a kod 3:2 propustila je 40-0 na svom servisu, izgubila taj gem i do kraja seta Vekić je dominirala.

Hrvatska tenisačica iskoristila je u ovom meču tri od pet break prilika dok je Date-Krumm iskoristila tek jednu i to za povratak u set u ranoj fazi meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vekić će u drugom kolu igrati protiv 28. nositeljice, iskusne Ruskinje Svetlane Kuznjecove.

Ivan Dodig plasirao se u drugo kolo Masters 1000 turnira u Miamiju svladavši na startu Kazahstanca Andreja Golubjeva. Dodig je uspio doći do pobjede zahvaljujući preokretu u trećem setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačnih 4:6, 6:1, 6:4 ne pokazuje koliko je Dodig imao težak posao na startu turnira u Miamiju. 70. igrač svijeta Kazahstanac Andrej Golubjev imao je prvo set prednosti, a onda u trećem setu i break prednosti, međutim nije to iskoristio.

Dodig se uspio vratiti iz teške situacije te upisati pobjedu za dva sata igre uz tri izgubljena svoja početna udarca, ali i pet oduzetih servisa iz 13 prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodig i Golubjev su se već sastali u Miamiju prije tri godine kada je hrvatski tenisač također slavio i to također nakon što je izgubio prvi set i zaigrao bolje u nastavku meča.

U ovom susretu Golubjev je uzeo prvi set sa 6:4 poslije čega je Dodig odradio jako dobar drugi set i sa 6-1 se vratio u meč. U odlučujući set nije krenuo dobro, Golubjev je odmah poveo s 2:0, međutim nakon toga je hrvatski tenisač nanizao četiri gema i do kraja susreta više nije imao problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom kolu igrat će protiv 30. nositelja Nijemca Floriana Mayera koji je slavio bez izgubljenog seta u oba dosadašnja susreta. Kao što je s Golubjevim već igrao u Miamiju, Dodig je igrao i s Mayerom i to 2012. godine kada je poražen sa 6:4, 7:5.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo