DOKAPETAN SVE BLIŽE POVRATKU: / 'Volio bih SP otvoriti s domaćinima, a samo bih dvije reprezentacije želio izbjeći'

Image
Foto: AFP, BULENT KILIC

Hrvatski nogometaš Vedran Ćorluka napokon bi se krajem studenog trebao vratiti na travnjak.

20.11.2017.
8:43
AFP, BULENT KILIC
VOYO logo

Dokapetan reprezentacije zadobio je tešku ozljedu u travnju ove godine tijekom ligaškog susreta između Lokomotiva i Amkara. Naime, zaradio rupturu Ahilove tetive desne noge zbog koje od tada pauzira.

Sada mora uhvatiti što bolju formu kako bi osigurao mjesto među 23 putnika za Rusiju. Jer, unatoč zaslugama i ogromnom iskustvu, Zlatko Dalić je jasno rekao da na Svjetskom prvenstvu računa samo na igrače u najboljoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb skupina na rasporedu je 1. prosinca, a Ćorluka je u razgovoru za 24 sata otkrio svoje želje.

"Volio bih izbjeći Belgiju ili Francusku. Najmanje nam odgovara njihov stil igre. S druge strane najviše bih volio da opet otvaramo Svjetsko prvenstvo s domaćinima. Neka na otvorenju igraju Rusija i Hrvatska", poručio je Ćorluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, MIGUEL MEDINA

Rekao je kako su domaćini silno bili uz Vatrene jer su željeli plasman Hrvatske iz razloga što još pamte pobjedu na Wembleyu s kojom su im pomogli izboriti Euro 2008.

Osvrnuo se ovim putem i na Luku Modrića, kojeg smatra najboljih hrvatskim nogometašem svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na sve što je osvojio i koliko je puta bio član najboljih jedanaest svijeta, niti jedan hrvatski igrač u povijesti ne može se mjeriti s njim", kazao je Ćorluka.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

09.11.2017., stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje ce se odrzati 2018. godine u Rusiji, Hrvatska - Grcka. Luka Modric. Photo:

Branič bi uskoro trebao napuniti 32 godine. Neki su stoga već objavili da bi se nakon SP-a mogao oprostiti od reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve će ovisiti o zdravlju i trenutku kad ću osjetiti da više ne mogu. Vidjet ćemo hoće li to biti nakon SP-a. Mislim da nisam toliko star pa me nemojte gurati u mirovinu. Tek će mi 32, a Darijo Srna se oprostio s 34-35", kazao je Ćorluka.

Za kraj je dodao da se s Dalićem čuo putem SMS-a i da će se vidjeti na ždrijebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo