poraz u drugom kolu / Dodig propustio osam meč-lopti!

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Dvoboj koji je trajao dva sata i 45 minuta bio je prepun preokreta, a Dodig je u sva tri seta hvatao break zaostatka.

24.9.2014.
10:36
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski tenisač Ivan Dodig propustio je čak osam meč-lopti u dvoboju 2. kola ATP turnira u Kuala Lumpuru protiv Pabla Cuevasa, pa se Urugvajac pobjedom 3-6, 7-5, 7-5 probio u četvrtfinale.

Dvoboj koji je trajao dva sata i 45 minuta bio je prepun preokreta, a Dodig je u sva tri seta hvatao break zaostatka. Cuevas je u prvom setu poveo 3-1 na što je Dodig odgovorio serijom od pet osvojenih gemova. U drugom je setu Urugvajac vodio čak 5-1, Dodig stigao do 5-5, ali izgubio sljedeća dva gema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cuevas je i u odlučujućem setu vodio 3-1, prije nego li je Dodig odlučio reprizirati scenarij iz prve dionice meča. No, na kraju se to nije dogodilo zahvaljujući još jednom nevjerojatnom obratu. Dodig je prvo propustio tri meč-lopte kad je Cuevas bio na početnom udarcu pri vodstvu hrvatskog tenisača 5-3. U desetom gemu Dodig je poveo 40-15, ali se Urugvajac izvukao i iz te situacije i stigao do izjednačenja. Imao je hrvatski Davis Cup reprezentativac još tri prednosti, još tri mogućnosti kao pobjednik završiti ovaj dvoboj, ali su njegove lopte završavale ili u mreži ili izvan granica igrališta, a ni servis ga u tim trenucima nije baš najbolje služio.

Nakon što je po sedmi put u meču izgubio servis, Dodig je do kraja meča osvojio tek jedan poen i tako propustio veliku priliku da se po treći put ove godine probije do četvrtfinala na ATP turnirima u pojedinačnoj konkurenciji, što mu je u 2014. uspjelo samo u Zagrebu i Marseilleu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to drugi međusobni dvoboj Dodiga i Cuevasa i druga pobjeda urugvajskog tenisača koji je slavio i 2009. u Umagu, gdje je ove godine postao iznenađujući pobjednik turnira na kojem se do glavnog ždrijeba probio iz kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo