Dobra vijest: Od svih samo jedan Hrvat ne može biti zadovoljan

Hrvatski tenisači saznali su protivnike u prvom kolu ovogodišnjeg izdanja Roland Garrosa. Najteži posao imat će Ivo Karlović kojeg očekuje 11. nositelj Grigor Dimitrov.

23.5.2014.
14:42
VOYO logo

Poznat je ždrijeb ovogodišnjeg izdanja Roland Garrosa s trojicom hrvatskim predstavnika u njemu. Priliku za ulazak u glavni turnir ima još Ante Pavić kojeg tek očekuje posljednji susret u kvalifikacijama.

Protivnike su saznali Ivo Karlović, Marin Čilić i Ivan Dodig, a Karlović je prošao najlošije. U prvom kolu ga očekuje 11. nositelj Bugarin Grigor Dimitrov, igrač koji igra vrlo dobar tenis ove sezone. Karlović i Dimitrov susreli su se nedavno u Rimu gdje je bolji bio Bugarin sa 7-6, 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Čilić i Ivan Dodig smješteni su u posljednjoj četvrtini ždrijeba, a izvukli su na zemlji uvijek neugodne španjolske protivnike.

Čilić očekuje susret protiv Pabla Andujara, 69. igrača svijeta s kojim se susreo dvaput i jednom slavio. Međutim, posljednji susret igran je na zemljanoj podlozi i to prošle godine u Madridu gdje je Andujar bio bolji sa 6-7, 6-4, 6-1. Ivan Dodig za protivnika ima 37. igrača svijeta Marcela Granollersa s kojim se dosad jednom susreo i slavio. Bilo je to 2011. godine u Zagrebu u dvorani gdje Granollers nije imao šansi i upisao je poraz 6-3, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najzvučniju protivnicu dobila je Ajla Tomljanović koja će igrati protiv dvostruke finalistice Roland Garrosa i pobjednice iz 2010. godine Francesce Schiavone. Neugodnu protivnicu dobila je Petra Martić koju očekuje susret protiv 38. igračice svijeta, 19-godišnje Ukrajinke Eline Svitoline. Dobra vijest za Martić je da je već igrala protiv Svitoline i svladala je prošle godine na zemlji u Katowicama sa 6-7, 6-3, 6-2, a loša vijest je sve bolja forma Ukrajinke i značajan napredak od tog meča.

Donna Vekić ima na papiru najlakši posao jer će igrati protiv Izraelke Julije Glushko koja je svakako pobjediva protivnica, dok 43. igračica svijeta, Amerikanka Alison Riske, bit će prva protivnica Mirjane Lučić-Baroni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

tenisačice: Ajla Tomljanović (Hrvatska) - Francesca Schiavone (Italija) Petra Martić (Hrvatska) - Elina Svitolina (Ukrajina) Donna Vekić (Hrvatska) - Julia Glushko (Izrael) Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) - Alison Riske (SAD)

tenisači: Grigor Dimitrov (Bugarska, 11) - Ivo Karlović (Hrvatska) Marin Čilić (Hrvatska) - Pablo Andujar (Španjolska) Ivan Dodig (Hrvatska) - Marcel Granollers (Španjolska)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo