Đoković prošao u četvrtfinale Mastersa u Parizu

Pobedio Iznera sa 2:1

31.10.2013.
16:12
VOYO logo

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu pobedivši Džona Iznera posle tri seta – 6:7(5), 6:1, 6:2, objavio je B92.

Srpski teniser odigrao je veoma kvalitetan meč iako je izgubio set i sa dosta optimizma očekuje nastavak turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je protiv igrača koji ima verovatno najbolji servis na svetu imao čak 16 brejk lopti, u prvom setu nije uspeo da iskoristi nijednu od šest, ali u nastavku meča stvari je postavio na svoje mesto i došao je do trijumfa posle sat i 51 minuta.

Novakov naredni rival biće Stanislas Vavrinka koji je lako u dva seta eliminisao Nikolasa Almagra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izner je u prvom gemu nekoliko puta pogrešio forhendom, a Đoković je upravo tim udarcem stvorio brejk šansu. Ipak, Amerikanac je odlično odservirao i napao, pa Novak nije uspeo ‘pasingom’ da dođe do brejka. Izner je potom vezao još dva servisa i poveo je sa 1:0.

Još veću šansu Novak je imao u trećem gemu – izvanrednim riternom bekhendom stvorio je dve vezane brejk šanse, ali se Izner izvukao neodbranjivim servisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na trećoj brejk prilici Novak je pokušao blok riternom, to mu je bila i najbolja šansa, ali loptica je završila u autu. Četvrtu i poslednju u tom gemu Izner je spasao asom i poveo je sa 2:1.

Usledio je malo mirniji period, bez brejk prilika, a igrači su lako osvajali ‘svoje’ gemove – 4:3 za Amerikanca. Đoković je i dalje bio siguran na svoj servis, u devetom gemu došao je do nove brejk lopte, ali je Izner ponovo odgovorio nizom snažnih servisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je bio poslednji neizvesni gem u prvom setu, pa je pobednika odlučivao taj brejk.

Poveo je Izner sa 3:0, uz dva mini brejka, zahvaljujući dobrom riternu i Đokovićevom kiksu. Ipak, Novak je uz malo sreće vratio oba mini brejka, ali ključni poen odigrao se na 3:3 – Đoković je propustio šansu da izađe napred, a u nastavku poena Izner se izmakao na forhend i poveo sa 4:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu šansu Amerikanac nije propustio, dobio je taj brejk sa 7-5 i poveo je u setovima.

Ista priča nastavila se u drugom setu – Đoković je uzeo gem na svoj servis, a onda je agresivnom igrom stvorio brejk šansu u narednom. Ovoga puta Amerikanac nije pogodio prvi servis, ali je sjajnim ‘kikom’ omogućio sebi lak posao u sledećem udarcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Novak nije odustajao i u četvrtom gemu napokon je napravio brejk – ponovo je izvanredno riternirao, došao je do dve vezane brejk lopte i realizovao je prvu za vođstvo 3:1.

Tu je drugi set već bio odlučen, Novak je pustio ruku i napravio je još jedan brejk – 6:1 i 1-1 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prva dva gema odlučujućeg seta teniseri su rutinski uzeli svoje gemove, a prvu malu šansu Novak je propustio u trećem gemu. Vodio je sa 15:30, imao je dva aktivna poena, ali je oba puta pogrešio bekhendom, drugi put slajsom.

Ubrzo je Izner osvojio gem i poveo sa 2:1. Srpski teniser lako je vratio pritisak na Iznera dobivši svoj servis gem, a onda je u petom gemu napravio toliko željeni brejk. Izborio se od 40:15 za brejk šansu koju je Izner spasao, ali drugi nije mogao i Novak je poveo sa 3:2. U petom gemu je praktično i rešen meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga Izner je pao što je Đoković u potpunosti iskoristio. Dobio je i preostala tri gema, napravio je još jedan brejk i rešio meč u svoju korist sa 6:2 u trećem setu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo