OBRAČUN TORCIDE I POLICIJE / Divljanje navijača nakon splitskog derbija!

Image
Foto: Pixsell

Nakon utakmice između Splita i Hajduka, veća skupina pripadnika Torcide je krenula na policiju kamenjem, bocama i bengalkama, rekli su u PU splitsko-dalamatinskoj. Nekoliko policajaca je ozlijeđeno, a uhićeno je više osoba.

4.5.2013.
22:03
Pixsell
VOYO logo

Nekih 500-injak pripadnika Torcide je već uoči splitskog derbija protestiralo zbog preskupe cijene ulaznice, no bili su pored stadiona Park mladeži i navijali su za svoje ljubimce.

Image
Foto: Pixsell

Nakon dvoboja došlo je prvo do naguravanja s policijom, a potom je navodno odjeknula snažna detonacija, pa su navijači počeli bježati. Nakon toga su se formirali i specijalnu policiju dočekali kišom kamenja, boca i bengalki, rekli su u PU splitsko-dalamtinskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Tino Jurić/PIXSELL

Zasuli su kamenjem i automobile koje su prolazili. Nekoliko policajaca je ozlijeđeno, a jedan je zatražio liječničku pomoć. Policija je uspostavila red nakon 20-tak minuta sukoba.

Devet je policajaca zadobilo lakše ozljede, a oštećena su dva službena i sedam osobnih automobila. Za sada su samo dvije osobe privedene, ali kriminalistrička obrada još traje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

Inače, u gradskom derbiju Split je na svom stadionu pobijedio Hajduk sa 2:1. Tako je Igor Tudor porazom debitirao na trenerskoj klupi Hajduka. Bio je to sedmi međusobni susret Splita i Hajduka u Prvoj ligi, te prva pobjeda Splita.

Hajduk je ove sezone slavio tri puta protiv Splita, dva puta u prvenstvu sa 1:0, te u osmini finala hrvatskog kupa sa 2:1. No, ovaj puta momčad Splita je uzela tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

Split je poveo 2:0 golovima Ercega (31, 34), ali vrlo brzo je Hajduk uspio smanjiti zaostatak pogotkom Kouassija (36).

Od 80. minute Split je imao igrača manje budući da je crveni karton dobio Glavina. U 88. minuti Hajduk je mogao doći do izjednačenja, ali je Kouassi iz stopostotne prilike promašio gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo