maže oči navijačima /

Dinamovi kriminalni rezultati za Mamića nisu neuspjeh!

Više od imenovanja Zorana Mamića novim menadžerom Dinama, iznenadila je Zdravkova analiza Dinamovih europskih nastupa.

17.12.2013.
8:35
VOYO logo

I to se napokon dogodilo. Nakon što su se godinama skivali iza "nesposobnih trenera", Mamići su konačno odlučili, kako kaže alfa i omega spomenute obitelji, "totalno preuzeti odgovornost".

ZoranMamić najmanje će sljedeće dvije godine biti i sportski direktor i trener Dinama. I budite uvjereni da će se, za razliku od dosadašnje prakse, trajanje ovog ugovora ispoštovati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, mlađi Mamić će vršiti funkciju menadžera kao u Engleskoj, bit će odgovoran za rješavanje igračke križaljke, ali i za predstave na terenu. S obzirom da stariji brat čuva klupsku blagajnu, od ponedjeljka možemo bez dvojbe reći kako je Dinamo i službeno postao obiteljski biznis.

No, možda i više od promocije Zorana Mamića, iznenadila je Zdravkova analiza Dinamovih europskih nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnogi očekuju da kritiziram rezultate, igrače i naš Dinamo. Međutim, ne možemo to nikako nazvati neuspjehom. Malo je klubova u Europi koji imaju kontinuirane nastupe i rezultate kao što ima naš Dinamo", uvjerava prvi čovjek Dinama dodajući par teza u svoju korist.

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

"Kontinuirano nastupamo u europskim klupskim natjecanjima od ljeta 2007. godine. U Europi je tek 20 klubova koji imaju niz od sedam ili više uzastopnih ulazaka u skupine europskih natjecanja, a među njima su uglavnom najbogatije momčadi poput Barcelone, Reala, Chelseaja, Bayerna... U tu skupinu ugurali su se tek rijetki klubovi iz, uvjetno rečeno, srednje europske klase kao što su Dinamo, Kopenhagen, Basel i Steaua", nabrajao je Mamić ne spominjući rezultate koje su u tih sedam sezona Modri postizali.

Dinamo je u zadnjih 20 utakmica u Europi upisao 18 poraza uz gol-razliku 7:51"Neki propagiraju tezu da kontinuirane nastupe u Europi Dinamo najviše može zahvaliti Platiniju zbog promjene sustava natjecanja u pretkolima čime je otvorio vrata klubovima iz slabijih liga. Ako je to tako lako, zbog čega kontinuitet imaju samo spomenuti klubovi?", upitao se Dinamov gazda i dalje ne spominjući rezultate koje je hrvatski prvak bilježio u posljednjih sedam europskih jeseni.

Poput kakvog lošeg učenika, Mamić je potom članovima Skupštine izrecitirao pripremljene statističke podatke o nastupima u Europi te bizarne usporedbe s drugim uglednim klubovima Starog kontinenta. Sve ono što navijače maksimirskog kluba - ne zanima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Jedino što navijače zanima - rezultat - pogađate, Mamić spominjao nije. A sada ćete se uvjeriti i zašto.

Nakon studenog 2010. godine Dinamo je odigrao 20 utakmica u skupinama europskih kupova (osam u Europskoj ligi i 12 u Ligi prvaka). Dakle, u više od tri godine Modri nisu ostvarili NIJEDNU pobjedu, a doživjeli su čak 18 poraza. Od mogućih 60 bodova, maksimirski klub u tih je 20 utakmica osvojio tek - dva, uz nevjerojatnu 7:51 gol-razliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A to je jedina statistika koja navijače interesira, sve ostalo je mazanje očiju...

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo