Velika frka u Maksimiru / Dinamo se javno obrušio na huligane!

Image
Foto: Pixsell

'Osim vulgarnih i neprimijerenih skandiranja na račun obitelji pojedinih čelnika Dinama, kapetana kluba se vrijeđa po nacionalnoj osnovi što je nevjerojatno, a kroz pjesmu se poziva na linč...', otkrili su čelnici hrvatskog prvaka i najavili borbu protiv huligana.

8.11.2011.
10:02
Pixsell
VOYO logo

Iako su svi očekivali pojavljivanje Zdravka Mamića i njegov monolog o problematičnom Sammiru, pred novinarima su se pojavili direktor Damir Vrbanović i direktor stadiona Miljenko Sakoman.

Tema je bila, sasvim (ne)očekivano - priča o huliganima koji su u subotu ponovno zgrozili čelnike Dinama, a izravni povod je bila raketa ispaljena u Maksimiru na utakmici protiv Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želimo, niti nam to pada napamet, da ispadne kako je Dinamo u ratu s Bad Blue Boysima. Cilj ove izvanredne konferencije je da vas podsjetimo na činjenice kako biste znali u kojem kontekstu ovo sagledavamo", počeo je Vrbanović i nastavio:

"Već dugi niz godina u ladicama UEFA-e stoji dokument o Dinamu koji je vrlo opasan, u kojem su pobrojane sve kazne, pa i ova posljednja uvjetna, prijetaća kazna koja nam stoji kao mač iznad glave za ovu i sljedeću europsku sezonu", dodao je Dinamov čovjek u UEFA-i.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrbanović je podsjetio na posljednje događaje u HNS-u, Platinijev dolazak u Hrvatsku te njegovo pismo predsjedniku Ivi Josipoviću u kojem je pozvao na nultu stopu tolerancije protiv huliganizma.

"Dinamo je u godini svog velikog slavlja (100. rođendan), igramo Ligu prvaka, a doživljavamo poniženja od navijača, ove slike pokazuju kako se ponaša dio navijača na tribinama. Osim vulgarnih i neprimijerenih skandiranja na račun obitelji pojedinih čelnika Dinama, kapetana kluba se vrijeđa po nacionalnoj osnovi što je nevjerojatno, kroz pjesmu se poziva na linč...", počeo je najbrajati Vrbanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Baca se pirotehnika, ugrožava se sigurnost igrača na terenu, ali i ljudi pored tribina. Samo pukom srećom raketa koja je bačena na utakmici sa Zagrebom nije pogodila dečka koji skuplja lopte, prošla mu je kraj glave, pa mogla ga je ozbiljno ozlijediti ili gore", ogočen je bio direktor zagrebačkog kluba koji je potom nabrojao žrtve pirotehnike na maksimirskom stadionu - snimatelj, policijac...

"Manja skupina, sebična skupina koja je važna samo sebi, udaljila je ostatak publike na prvenstvenim utakmicama. Zar nije žalosno da je prije bojkota Dinamo platio kaznu u 33 od 35 europskih utakmica, a ovu sezone nijednu. No, ponavljam nisu problem BBB-i, već šačica huligana", dodao je Vrbanović, a na njega se nadovezao i Sakoman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neugodno sam iznenađen dijelom navijača koje ja ne bih nazvao Bad Blue Boysima. Oni uništavaju imovinu, dovode u opasnost svoj život, kao i svih onih koji sudjeluju u nogometnoj utakmici. Bacaju baklje na sakupljače lopti, Dinamove juniore, a pukim slučajem nije došlo do veće tragedije. Na subotnjoj utakmici me iznenadilo isticanje nacističkih simbola", rekao je direktor stadiona.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo