MODRI SLAVILI 5:1 / Dinamo ipak prejak za Zagoru

Nogometaši Dinama očekivano su izborili plasman u polufinale Hrvatskog kupa. Nakon što su u prvom susretu u Unešiću pobijedili trećeligaša Zagoru 2:1, danas su u uzvratnom ogledu u Maksimiru slavili 5:1.

10.12.2008.
15:05
VOYO logo

Zagrepčani su se tako pridružili Hajduku, Zagrebu i Cibaliji koji su plasman u polufinale Kupa izborili koncem studenog. Polufinalni susreti igraju se 4. i 18. ožujka, a parovi će se odrediti ždrijebom.

Iako su najavljivali čudo, simpatični gosti iz Unešića nisu imali izgleda na maksimirskom travnjaku. Dinamo je nastupio bez Južnoamerikanaca Moralesa, Sammira, Suareza, Drpića i Carlosa, no njihov izostanak se nije previše osjetio i domaćin je rutinski stigao do pobjede. Pogotke su postigli Ante Tomić (18), Dejan Lovren (26), Josip Tadić (27, 52), Tomo Šokota (85), dok je strijelac za Zagoru bio, baš kao i u prvom susretu, Ivica Šupe u 80. minuti. Zanimljivo, od 84. minute na vratima Dinama je bio Lovren jer se Butina ozlijedio, a "modri" više nisu imali pravo na izmjenu igrača. Međutim, Zagora nije uspjela iskoristiti igrača više na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od prve utakmice koja je na igralištu Borovište u Unešiću privukla više od 6.000 gledatelja, ogled u Zagrebu igran je pred otužnom atmosferom. Na tribinama se okupilo oko 1.200 gledatelja, od kojih je oko tisuću bilo gostujućih navijača.

Gostujući su navijači stvorili ozračje koje će Maksimir još dugo pamtiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više poslušajte u prilogu Marka Vargeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo