prioriret otvaranje eura / Deschamps ustoličen u Francuskoj do 2018.

Image
Foto: Andreas Gebert/DPA/PIXSELL

Uspješan nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, gdje je Francuska poražena u četvrtfinalu od kasnijih prvaka Nijemaca, uz započet proces pomlađivanja reprezentacije, bili su argumenti da Savez ponudi Deschampsu dvogodišnje produljenje suradnje

12.2.2015.
17:00
Andreas Gebert/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Francuski izbornik Didier Deschamps produljio je ugovor s Francuskim nogometnim savezom za još dvije godine, zaključno sa Svjetskim prvenstvom 2018., objavili su u četvrtak iz ureda Saveza.

Bivši proslavljeni francuski reprezentativac koji je nakon igračke karijere nastavio nizati i trenerske uspjehe, 46-godišnji Didier Deschamps na izborničko je mjesto ustoličen 2012. godine i prema dosadašnjem ugovoru trebao je voditi Francusku do 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, uspješan nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, gdje je Francuska poražena u četvrtfinalu od kasnijih prvaka Nijemaca, uz započet proces pomlađivanja reprezentacije, bili su argumenti da Savez ponudi Deschampsu dvogodišnje produljenje suradnje.

"Moj prioritet i dalje ostaje priprema momčadi za otvaranje Eura 2016. No, čini me zadovoljnim što mi je ponuđeno produljenje ugovora za mjesto izbornika", izjavio je Deschamps za francuski sportski dnevnik L'Equipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi ne moraju, kao domaćini prvenstva, brinuti o kvalifikacijama, što Deschampsu ostavlja puno prostora za uigravanje momčadi, što mu zasada odlično ide. Francuska je od SP-a u Brazilu odigrala šest prijateljskim utakmica u kojima nije doživjela nijedan poraz, a pobjeđivala je reprezentacije poput Španjolske, Portugala i Švedske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo