Denis i Kim veseli drugari (VIDEO)

Bivši NBA star i severnokorejski lider zajedno gledali basket

1.3.2013.
11:02
VOYO logo

Bivša zvezda američke profesionalne košarkaške lige Denis Rodman sastao se u Pjongjangu sa predsednikom Severne Koreje Kim Džong Unom i zajedno su gledali jednu egzibicionu košarkašku utakmicu.

U Pjongjangu je sinoć odigrana revijalna utakmica između 12 severnokorejskih igrača sa univerziteta i četiri košarkaša iz američkog tima Harlem Gloubtrotersa, podeljenih u dve ekipe po osam. Po dva američka igrača igrala sa svakim od severnokorejskih timova. Utakmica je završena nerešenim rezultatom 110:110. Rodman, noseći tamne naočare i kapu sedeo je uz Kima i razgovarao sa njim na engleskom bez prevodioca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rodman je rekao da mu je veliko zadovoljstvo da se sastane sa Kimom i njegovom suprugom i da je stakeo prijatelja za ceo život. On je izrazio nadu da će sportska razmena da se nastavi između SAD i Severne Koreje.

Nekadašnji košarkaš Detroita, San Antonija, Čikaga, Los Anđeles Lejkersa i Dalasa je u Pjongjang doputovao sa trojicom članova čuvenih Harlem globtrotersa i ekipom televizije VICE, da bi za kablovsku mrežu HBO snimili dokumentarni film o Severnoj Koreji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stejt department nije komentarisao ovu posetu, a poznato je da SAD i Severna Koreja nemaju diplomatske odnose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo