HRVATSKI REKORDER

DARIJO SRNA NAJAVIO KRAJ KARIJERE: Bivši Vatreni emotivnim pismom oprostio se od navijača: ‘Teško mi je pronaći prave riječi…’

Legenda Hajduka i Šahtara oprostila se od Cagliarija te će se za dva dana obratiti javnosti

Rekorder po broju nastupa za hrvatsku reprezentaciju Darijo Srna u petak će održati konferenciju za medije u Kijevu na kojoj će otkriti svoje planove za nastavak karijere.

Tu je obavijest poslao HNS u ime bivšeg kapetana. S obzirom na mjesto održavanja presice moglo bi se naslutiti da je Srna odlučio objesiti kopačke o klin i preuzeti neku od funkcija u bivšem klubu Šahtaru. Nakon što su zbog rata morali napustiti Donjeck glavno sjedište kluba premješteno je u ukrajinsku prijestolnicu. No, ne treba zanemariti i činjenicu da je poziv na konferenciju poslao HNS što se može i povezati s njegovim povratkom u hrvatski nogomet.

Pisalo se o povratku u Hajduk

Pokaže li se istinitim prvo nagađanje, to bi bio veliki udarac za sve one koje je početkom mjeseca obradovala vijest da bi se mogao vratiti u Hajduk i tamo završiti karijeru.

Talijanski L’Unione Sarda objavio je tada da mu je Cagliari ponudio novi ugovor čime bi produljio svoj ostanak na Sardiniji za još godinu dana, međutim, on im je dogovorio da mu daju koji dan da razmisli o svemu.

AFPFoto: PIXSELL

Talijani su zatim zaključili da ne postoji razlog za optimizam jer je Srna navodno bliže odluci da odbije ponudu i vrati se u Hajduk! Bio bi to savršen oproštaj za bivšeg kapetana Hrvatske i splitskog velikana. Srna je na Poljudu proveo četiri sezone da bi 2003. preselio u ukrajinski Šahtar. Taj je klub napustio lani nakon 15 godina.

U međuvremenu Srna se oprostio od Caglijarija i praktički najavio kraj karijere.

Kraj nogometnog puta

“Dragi prijatelji, dragi suigrači, svi koji živite za ovaj klub i dajete mu svoju ljubav, teško mi je pronaći prave riječi kojima bih opisao koliko sam ponosan što sam mogao biti među vama na kraju svog nogometnog putovanja, što sam vas imao za svoje prijatelje, kao sjajne nogometaše, i još veće ljude.

Ova godina koju sam proveo među vama zauvijek će mi ostati u posebnom sjećanju. Kao čovjek, kao sportaš, nikada neću zaboraviti na vašu podršku i prijateljstvo, nikada neću zaboraviti ljubav navijača i svih u klubu. Želim vam sve najbolje u danima i godinama koje dolaze, kako na nogometnom terenu tako i izvan njega. Hvala svima od srca, pogotovo suigračima, navijačima, trenerima, predsjedniku i svim članovima kluba. Ja ću zauvijek ostati vaš. Još vam jednom na kraju zahvaljućem, uvijek ću se sa ponosom sjećati svoje velike obitelji iz Cagliarija. “Zemlja, ljudi, momčad!’,  poručio je putem Istagrama.

Povratak na Net.hr