ZA NASTUP NAGRAĐEN PLJESKOM / Cvitanich zabio za Ajax

Image

Potencijalni hrvatski nogometni reprezentativac, 24-godišnji napadač Ajaxa postigao je prvi pogodak u 3-0 pobjedi svoje momčadi protiv četvrtoplasirane Brede.

13.12.2008.
7:29
VOYO logo

U derbi utakmici 15. kola Eredivisije pravog izgleda derbija nije bilo. Trenutno druga momčad lige izgledala je dominantnije, rastrčanije, uvjerljivije i konačan rezultat u potpunosti je zaslužen.

Cvitanich je, baš kao i ostatak momčadi, odradio kvalitetnu utakmicu u Amsterdam areni, mnogo se nudio i u 27. minuti utakmice konkretizirao napad svojeg tima, prvi puta u sezoni. Prihvatio je loptu izvan šesnaesterca, sjurio se u njegovu unutrašnjost i malo s desne strane poslao loptu u nebranjeni dio mreže gostujućeg vratara Ten Rouwelaara. Rođeni Argentinac vratio se na travnjake u prošlom kolu nakon pet tjedana pauze, a već u drugoj utakmici nakon povratka dokazao da mu ona nije mnogo naškodila. Njegov su nastup navijači nagradili pljeskom u 69. minuti kada ga je trener Marco van Basten odlučio povući s travnjaka zamijenivši ga Brazilcem Leonardom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo da je domaćin od 54. minute susreta igrao s igračem više u polju zbog drugog žutog kartona Kwakmana. Isti je i skrivio jedanaesterac tom prilikom, a siguran realizator bio je Suarez. Konačan je rezultat u 64. minuti susreta postavio Lindgren lijepim udarcem s 20-ak metara koji je odsjeo u donjem desnom kutu Bredinog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo