ZBOG PRADJEDA / Cvitanich ne može igrati za Hrvatsku

Image

Zbog Fifinih ograničenja, argentinski napadač hrvatskih korijena Dario Cvitanich teško da će ikada zaigrati za repku svoje djedovine.

13.1.2009.
18:25
VOYO logo

ZAGREB - Argentinski napadač hrvatskih korijena Dario Cvitanich teško da će ikada zaigrati za hrvatsku reprezentaciju. U Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) posljednje nade polažu u specijalnu molbu koju kane poslati Fifi, ali nisu pretjerano optimistični.

Prema aneksu Fifinog pravilnika o transferima igrača, donesenom 2005. godine, Cvitanich ima pravo nastupiti za hrvatsku vrstu isključivo ako ima hrvatsko državljanstvo te ako ispunjava jedan od sljedeća četiri uvjeta: rođen je u Hrvatskoj, majka ili otac su mu rođeni u Hrvatskoj, djed ili baka su mu rođeni u Hrvatskoj, u Hrvatskoj je neprekidno živio najmanje dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HNS-u se doznaje da Cvitanich posjeduje hrvatsku putovnicu, ali ne ispunjava nijedan od preostala četiri uvjeta, s obzirom da je u Argentinu iz "pradomovine" emigrirao njegov pradjed.

Glavni tajnik HNS-a Zoran Srebrić priznaje da je Cvitanich, koji bi privatno htio nastupiti za Hrvatsku, a na kojega je oko bacio i argentinski izbornik Diego Armando Maradona, sve dalje od hrvatske momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo