ČUDESNA POBJEDA RIJEKE: / Plavo-bijeli slavili nakon velikog preokreta, pojačanje iz Engleske napokon proradilo

Image

Rijeka se probila na četvrto mjesto s 36 bodova

17.3.2021.
18:52
VOYO logo

U zaostaloj utakmici 16. kola Prve HNL Rijeka je u gostima svladala Slaven Belupo s 3-1 (0-1) i prestigla Hajduk na četvrtom mjestu.

Rijeka je preokretom došla do bodova u Koprivnici, a to im je prva pobjeda u HNL-u nakon skoro 40 dana. Zadnju pobjedu je Rijeka ostvarila 6. veljače u gostima kod Lokomotive (3-2), a upravo protiv Slavena su prije samo šest dana odigrali 1-1 na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven poveo

Riječani su u prvom dijelu imali inicijativu, ali su gotovo svi njihovi pokušaji bili vrlo neprecizni.

Koprivničani su poveli u 23. minuti pogotkom Srbina NemanjeGlavčića, koji je iz drugog plana u mrežu sproveo ubacivanje Boseca s desne strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

17.03.2021., Gradski stadion Ivan Kusek Apas, Koprivnica - 16. kolo Hrvatski telekom Prve lige izmedju Slaven Belupa i HNK Rijeka. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Drugo poluvrijeme počelo je velikom prilikom domaćeg igrača Knolla, čiji udarac brani vratar Nevistić brani, da bi u 69. minuti Riječani stigli do izjednačenja. Strijelac je bio JosipDrmić, koji je nedavno stigao na posudbu iz Norwicha. Lijepo se oslobodio braniča Slavena i s desne strane s desetak metara pogodio gornji kut vrata.

Šest minuta kasnije uslijedio je potpuni preokret. Gol je postigao LukaMenalo na asistenciju Andrijaševića, pa se Riječanima isplatila puno bolja igra u drugom dijelu. U 81. minuti NinoGalović je u skoku bio najviši nakon udarca s kuta Čerina i povećao na 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka se probila na četvrto mjesto s 36 bodova, dok je Slaven Belupo ostao sedmi s 23 boda. Susret se igrao na stadion Ivan Kušek Apaš, a sudio je Pejin.

Strijelci: 1-0 Glavčić (23), 1-1 Drmić (69), 1-2 Menalo (75), 1-3 Galović (81)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo