POZNATI PUTNICI NA MUNDIJAL /

Čudesan preokret Francuske, Ronaldo izbacio Ibru

Image
Foto: AP

Uz Francusku i Portugal na Svjetsko prvenstvo plasirali su se i Grci koji su u Rumunjskoj obranili prednost iz prvog susreta.

19.11.2013.
22:49
AP
VOYO logo

STOCKHOLM - Portugalska nogometna reprezentacija izborila je nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se od 12. lipnja do 13. srpnja održati u Brazilu nakon što je i u uzvratnom dvoboju dodatnih kvalifikacija svladala Švedsku, ovoga puta na Friends Areni u Stockholmu sa 3-2 (0-0) kojom su potvrdili 1-0 pobjedu iz prve utakmice otprije četiri dana iz Lisabona.

Bio je duel dvojice ponajboljih svjetskih nogometaša, a uspješnijim se pokazao portugalski CristianoRonaldo, koji je postigao sva tri gola za svoju momčad, dok je Zlatan Ibrahimović postigao "samo" dva za Švedsku. Kako je Ronaldo bio strijelac za Portugal i u prvom susretu, može se reći kako je on sam odveo Portugal u Brazil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalu će ovo biti šesti nastup na SP, a četvrti zaredom.

Pravo malo čudo režirali su u utorak navečer Francuzi. Nakon što su u prvom susretu izgubili od Ukrajine 0:2, Tricolori su u uzvratu pobijedili s 3:0 i tako osigurali plasman na SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poveli su u 22. minuti preko Sakha, a zaostatak iz prve utakmice anulirali su već u 34. minuti kada je Benzema povećao na 2:0. Pogodak vrijedan plasmana na Mundijal djelo je - Ukrajinca. U 72. minuti pogodak u svoju mrežu postigao je Gusev pa je slavlje u Parizu moglo početi.

U Brazil su se plasirali i Grci koji su u Rumunjskoj odigrali 1:1 obranivši tako 3:1 prednost iz prvog susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo