Đoković poručio svijetu: 'Bio sam očajan!'

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković i dalje u rubrici osvojenih ATP turnira iz Masters serije 1000 nema onaj u Cincinnatiju. Ove je godine na tom turniru zapeo već u četvrtfinalu...

17.8.2013.
12:13
VOYO logo

Sa 7-6(5), 3-6, 7-5 pobijedio ga je američki bombarderJohn Isner.

"Uvjeti su ovdje u Cincinnatiju stvarno brzi. Zato je protiv Isnera dodatno teško igrati. Uostalom, stvarno mi je malo drugih servisa dao u trećem setu. Servirao je odlično", rekao je Đoković nakon meča koji je završen njegovom dvostrukom servis-pogreškom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ja sam mu poklanjao dosta toga. Nisam bio uopće u ritmu. Odigrao sam cijeli meč, zapravo, vrlo loše. Točnije, bio sam očajan", rekao je Đoković koji tako nastavlja s nenadanim porazima ove godine.

U 2013. godini Đoković je u stilu prvog igrača na svijetu odradio samo njen početak. Tijekom zemljanog dijela sezone je dominirao Nadal, na travi mu je glavnu ulogu preuzeo Murray, a niti na američkom betonu Srbin ne ostvaruje prave rezultate (u Montrealu ga je pobijedio Nadal, sada Isner).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uostalom, gledano dalje u povijest, na posljednjih šest Grand Slam turnira prvi igrač svijeta je uzeo samo jednu titulu.

Od "velike četvorke" svjetskog tenisa u polufinalu ATP turnira u Cincinnatiju će igrati samo Rafael Nadal, španjolski tenisač koji ove 2013. godine igra u fantastičnoj formi... Đokovića je izbacio Isner, od Murrayja je bolji bio Berdych, a Federer je ispao u novom velikom duelu protiv Nadala. Bio je ovo u Cincinnatiju njihov 31. međusobni meč, a Nadal sada vodi 21-10. Sa 5-7, 6-4, 6-3 je španjolski tenisač ovaj put dokazao dominaciju protiv Federera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, treba reći kako je Federer ovom prilikom igrao zaista dobro. Daleko bolje nego li protiv Kohlschreibera ili Haasa, kada je gledao porazu u oči. Pogotovo je u prvom setu Federer bio opasan i precizan, a do zasluženog je breaka došao kod 5-5, te je potom odservirao za prvi set.

Istina je da se nakon toga Nadal dodatno "uozbiljio", zaigrao je daleko čvršće, pa Federer više nije imao niti jednu break-loptu do kraja meča! U drugom je setu Nadal iskorstio jednu od četiri takve šanse, a u trećem jednu od pet break-prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je pobjeda Nadala zaslužena, a njegov novi suparnik na putu prema osvajanju novog turnira u 2013. godini je Tomaš Berdych. U drugom se polufinalu sastaju Juan Martin del Potro i John Isner koji su nedavno igrali finale turnira u Washingtonu, kada je slavio Argentinac.

Podsjetimo da je Nadal i dalje na samo tri poraza u cijeloj godini (Zeballos, Đoković i Darcis).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Cincinnati, četvrtfinale:

Isner - Đoković (1) 7-6(5), 3-6, 7-5 Del Potro (7) - Tursunov 6-4, 3-6, 6-1 Nadal (4) - Federer (5) 5-7, 6-4, 6-3 Berdych (6) - Murray (2) 6-3, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo