USPJEH KARIJERE / Čilić za finale s Murrayem

Image

Hrvatski tenisač ima negativan omjer s Britancem (3:1). U četvrtfinalu svladao je Amerikanca Roddicka sa 7:6, 6:3, 3:6, 2:6, 6:3.

26.1.2010.
8:17
VOYO logo

Nakon što je izborio polufinale Australian Opena, Marin Čilić saznao je tko će mu stajati s druge strane mreže na putu do finala prvog Grand Slam turnira sezone. To će biti Britanac Andy Murray kojemu je zbog bolova u koljenu meč predao branitelj naslova Španjolac Rafael Nadal. U trenutku predaje Britanac je vodio 6:3, 7:6 (2), 3:0.

Čilić s Murrayem ima negativan skor 1:3, a jedinu pobjedu zabilježio je lani na US Openu i to u tri seta. U njihovom prvom srazu 2007. u Davis Cup dvoboju odigranom u Londonu Murray je slavio s 3:2, 2008. u Madridu bilo je 7:5, 7:6 za Škota, a lani je Čilić poražen u tri seta na Roland Garrosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za proboj među četiri najbolja na prvom Grand Slam turniru sezone, najbolji hrvatski tenisač pobijedio je 7:6, 6:3, 3:6, 2:6, 6:3 Amerikanca Andyja Roddicka.

Iako se nakon vodstva 2:0 u setovima činilo da će našem tenisaču za pobjedu trebati manje vremena, Čiliću je za pobjedu nad sedmim nositeljem na turniru trebalo 3 sata i 50 minuta igre. Međugorac je slavio po drugi puta u trećem međusobnom dvoboju s Roddickom, najvažnijim u njegovoj karijeri jer je po prvi puta među četiri na Grand Slam turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roddick je u prvom setu zatražio medicinsku pomoć zbog bolova u ramenu, ali je ipak dobio treći i četvrti set, u kojima je Čilić ostao bez snage ili ju je skupljao za odlučujući set. Ključni trenutak dogodio se već u prvom gemu kada je Čilić spasio 0:40 na svoj servis, kao i oduzimanje Roddickova servisa za vodstvo 3:1. Naš najbolji tenisač je imao i dvije neiskorištene lopte za vodstvo od 5:1 koje ipak neće pamtiti jer je servirajući za meč bio vrlo usredotočen, miran i precizan.

Čilić se po prvi puta u karijeri plasirao u polufinale Grand Slam turnira i četvrti je Hrvat kome je to uspjelo u ATP eri nakon Gorana Ivaniševića, Ivana Ljubičića i Marija Ančića, ali je Čilić prvi hrvatski tenisač koji će igrati u polufinalu Australian opena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ozljede bedra našeg tenisača, Ljubičić i Čileanac Gonzales predali su četvrtfinalni meč parova Nijemcu Kohlmannu i fincu Nieminenu pri 1:1 rezultatu u setovima i 0:2 u trećem.

Istovremeno, Ivo Karlović je u paru sa Srbinom Dušanom Vemićem pobijedio poljsko-austrijski par Lukasza Kubolta i Olivera Maracha 2-6, 7-6, 7-6. U četvrtfinalu će Karlović i Vemić igrati protiv trećih nositelja na Australian Openu Lukasa Dlouhyja iz Češke i Lenadera Paesa iz Indije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo