JOŠ JEDAN LOŠ DAN: / Čilić se opet nije proslavio!

Image
Foto: AFP

Hrvatska je ostala bez predstavnika na prvom Grand Slamu. Marin Čilić u 3. kolu Australian Opena izgubio od Španjolca Roberta Bautiste Aguta s 0:3 u setovima (4-6, 6-7, 5-7).

22.1.2016.
11:19
AFP
VOYO logo

MARIN ČILIĆ - ROBERTO BAUTISTA AGUT 4-6, 6-7 (5), 5-7

Čiliću je ovo treći meč u karijeri protiv Bautiste Aguta, a dosad je upisao dvije pobjede bez izgubljenog seta. Oba puta bilo je po 6-4, 6-4 u finalu ATP turnira u Moskvi. Sada u Australiji je nažalost izgubio prvi set istim rezultatom (4-6). Drugi set donio je bolju igru Međugorca, poveo je Marin s 5-2, ali je zakomplicirao situaciju dok je servirao za set. Bautista Agut ga je 'breaknuo' i vratio drugi set u potpunu neizvjesnost.

Propustio 5-2 u 2. setu

Najbolji hrvatski tenisač je kiksao kad je bilo najbitnije, u 'tie-breaku' je kod rezultata 6-5 za Španjolca izgubio poen na svoj servis i Marinu je bio potreban veliki preokret kako bi ostao u Melbourneu još koji dan. No, nije ga uspio napraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvih sedam gemova trećeg seta nisu donijela ništa novo, tenisači su uredno držali svoj servis, a Čilić je u osmom opasno visio. Bautista Agut je imao 'break loptu' za 5-3 i vjerojatni kraj meča, ali se naš tenisač izvukao. No, samo nakratko. Španjolac je lagano dobivao svoje servis gemove, a Marin se u 12. gemu susreo s četiri suparnikove meč lopte na svoj servis. Tri je spasio, ali ne i četvrtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je završio razočaravajući nastup na još jednom Grand Slamu. Bautista Agut se u prva dva kola provlačio i spašavao u pet setova, da bi onda bez problema došao do prve pobjede nad Čilićem u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo