FRANCUZI SU PALI / Cibona korak bliže Euroligi

Image
Foto: PIXSELL

Igrači zagrebačke Cibone plasirali su se u polufinale kvalifikacija koje nude mjesto u Euroligi. U četvrtfinalu su pobijedili francuski Cholet Basket sa 77:70.

29.9.2011.
19:19
PIXSELL
VOYO logo

Košarkaši Cibone prošli su u polufinale kvalifikacijskog turnira za plasman u Euroligu svladavši u Vilniusu francuski Cholet Basket sa 77:70.

U svojoj prvoj natjecateljskoj utakmici u ovoj sezoni izabranici Josipa Vrankovića uspješno su položili ispit protiv francuske momčadi, te pobjedom prošli u polufinale turnira gdje ih čeka bolji iz dvoboja domaćina turnira Lietuvos Rytasa i podgoričke Budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cholet je minimalno vodio veći dio prvoga dijela, a odluka je pala krajem treće i početkom zadnje četvrtine, kada je Cibona serijom 20:3 otišla na velikih 11 razlike. Kod Cibone su najučinkovitiji bili novi Amerikanci Antwain Barbour (16) i Demonte Harper (13), uz pomoć Damjana Rudeža (13) i Briana Chasea (10), dok su Francuze predvodili Talor Battle (23) i Fabien Caseur (14).

Samo pobjednik turnira osam momčadi u Vilniusu ostvaruje plasman u najelitnije natjecanje - Euroligu, dok svi ostali sudionici nastavljaju sezonu u Eurokupu. Cibona po prvi puta nije izravno u Euroligi, već svoje mjesto mora izboriti kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo