OPROŠTAJ HIDDINKA / Chelsea osvojio FA Kup

Image

Chelsea po peti put osvojio FA Kup. U finalu na Wembleyu pobijedili su Everton rezultatom 2:1.

30.5.2009.
16:44
VOYO logo

Nogometaši Chelsea pobjednici su FA Kupa, najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu. U finalnom susretu igranom na Wembleyu pred 89.390 gledatelja "Bluesi" su pobijedili Everton 2:1 i po peti put slavili u ovom natjecanju.

Evertonu je to bio već osmi poraz u finalu FA Kupa i po tome je apsolutni rekorder. Činilo se kako će ovoga puta ipak biti drugačije nakon što je Luis Saha već u 26 sekundi doveo Everton u vodstvo. Bio je to najbrži pogodak u finalima, a dosadašnji rekorder bio je Bob Chatt koji je 1895. godine zabio gol za Aston Villu u 30 sekundi utakmice protiv West Bromwich Albiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Chelsea je uspio okrenuti rezultat. Prvo je Didier Drogba izjednačio u 21. minuti, a potom je Frank Lampard u 72. minuti sjajnim udarcem sa 20 metara svladao Tima Howarda. Pobjeda londonskog sastava mogla je biti i uvjerljivija da je sudac Howard Webb priznao regularan pogodak Florenta Maloude u 78. minuti. Malouda je opalio sa 25 metara, lopta se od vratnice odbila u gol, no Webb i njegov pomoćnik nisu pokazali na centar.

Bila je to posljednja utakmica Guusa Hiddink na klupi Chelsea i nizozemski stručnjak nije mogao poželjeti ljepši oproštaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo