Izbornik zadovoljan / Červar nakon pobjede u Münchenu: 'Ovo je bitna pobjeda, dala nam je snagu i pokazala put'

"Opet moramo biti čvrsto na tlu i razmišljati o narednom protivniku Japanu", poručio je

11.1.2019.
20:10
VOYO logo

Nakon sjajnog ulaska u prvenstvo i pobjede nad Islandom, izbornik Lino Červar zadovoljstvo nije mogao sakriti. 

"Znali smo da će biti takva utakmica, znali smo da će biti teška. Znali smo da samo s mentalnom jakošću možemo završiti utakmicu tako je i bilo. Dečki su više puta i gubili, ali su imali mentalne snage da preokrenu rezultat jer su vjerovali u sebe. Stoga njima dajem najveće čestitke", kazao je zadovoljan izbornik nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Kazao je kako ne treba nikoga posebno isticati jer je za ovu pobjedu zaslužan čitav tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebam pohvaliti čitav tim, a tu je i Luka koji je danas imao veliki dan. Drago mi je da se ovako uspješno predstavio na SP-u, trebali smo ga. Pokazao je to. Ali ne bi htio umanjiti vrijednost od najmlađega Šipića pa do najstarijega. Svi su dali sve od sebe. Mislim da smo pokazali srce, želju i volju. Island je bio vrlo jak protivnik. Znali smo da misle kako smo im mi jedna velika šansa. Opet moramo biti čvrsto na tlu i razmišljati o narednom protivniku Japanu. Ništa nije gotovo. Pobjeda je vrlo bitna jer nam je dala snagu i pokazala put kako dalje", rekao je izbornik. 

Image

Hrvatska pobjedom protiv Islanda otvorila SP u rukometu!

Image

Hrvatska pobjedom protiv Islanda otvorila SP u rukometu!

"Igrali smo jedan vrlo dinamičan rukomet, brzi rukomet, dali smo mnogo golova. Obrana na početku nije bila čvrsta, nismo ušli u susret 'nabrijani', dok su oni ne baš teško dolazili do golova. U trenutku kada smo stisnuli zonu, na kraju prvog poluvremena i u drugom te preokrenuli rezutat i na kraju pobijedili. Ovo je karakter i u pravu kada kažete da je pobijedio karakter. Moram pohvaliti igrače na dinamičnosti i borbenoj igri", rekao je Červar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvalio je igru Cindrića ali i Duvnjaka te mladog Šipića. Zahvalio se i publici: "Bila je to zajednička pobjeda i bolji početka nismo mogli zamisliti". 

Besplatno gledaj live stream utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. samo na RTLplayu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo