BUFFONU STIGLA NEMORALNA PONUDA: / Šeici mu nude dvogodišnji ugovor, kapetansku vrpcu i ostvarenje sna

Image

Pitanje je gdje će i hoće li Buffon nastaviti karijeru.

18.5.2018.
14:52
VOYO logo

Slavni talijanski vratar Gianluigi Buffon najavio je u četvrtak da će u subotu odigrati posljednju utakmicu u dresu Juventusa. Nakon 17 godina napustiti će vrata aktualnih prvaka.

"Do prije 15 dana bio sam siguran da ću prestati igrati. No, dobio sam neke stimulirajuće ponude, za rad na terenu, ali i izvan njega. Idući tjedan nakon nekoliko dana razmišljanja u miru donijet ću konačnu i sigurnu odluku", rekao je na konferenciji za novinare. Odmah potom krenula su nagađanja gdje će nastaviti karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primamljiva ponuda

Francuski Le Parisien objavio je u četvrtak da mu PSG nudi dvogodišnji ugovor, što je popratila i Sky Italia navodeći da ga tamošnji prvak želi dovesti na Park prinčeva. Premium Sport u petak je objavio nove detalje ponude PSG-a. Tvrde da mu francuski prvak nudi osam milijuna eura po sezoni, ali i kapetansku vrpcu, koju trenutno nosi bivši branič Milana Brazilac Thiago Silva. S obzirom da ima 40 godina na leđima ponuda se čini itekako primamljivom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijana bi u PSG mogla privuči činjenica što je vodstvo kluba zaluđeno snom o osvajanju Lige prvaka te ne štede na pojačanjima. Lani su samo na Naymara potrošili 220 milijuna eura. Sigurno će i ovog ljeta duboko posegnuti u džep sa željom da u prijestolnicu donesu željeni trofej, jedini kojeg Buffon nije nikada osvojio i što bi ga moglo natjerati da nastavi braniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je, inače, s Juventusom osvojio 11 titula prvaka Italije, četiri kupa Italije i pet trofeja u Superkup. Prije toga je od 1995. do 2001. godine igrao u Parmi s kojom je 1999. godine osvojio Kup Italije, Superkup i UEFA kup. Za reprezentaciju Italije, s kojom je 2006. postao prvak svijeta, odigrao je rekordnih 176 utakmica.

Na Europskom prvenstvu 2012. godine osvojio je drugo mjesto, dok je na Kupu konfederacija 2013. osvojio broncu. Buffon je 12 puta proglašavan najboljim golmanom Serie A, a dva puta je bio i najbolji golman Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo