ne ide u bayern / Borussia ne pušta Lewandowskog

Image
Foto: AP

Watzke nije isključio mogućnost da Borussia ipak proda Lewandowskog ovoga ljeta.

10.6.2013.
12:16
AP
VOYO logo

Predsjednik europskog i njemačkog nogometnog doprvaka Borussije iz Dortmunda Hans-Joachim Watzke u ponedjeljak je izjavio kako poljski reprezentativni napadač Robert Lewandowski neće sljedeće sezone karijeru nastaviti u Bayernu iz Muenchena, koji je u netom okončanoj sezoni osvojio "trostruku krunu", naslov europskog i njemačkog prvaka, te njemački Kup.

"Robert Lewandowski sigurno neće prijeći u Bayern u 2013. To je konačna odluka o kojoj smo obavijestili i igrača i njegove savjetnike. Slučaj s Bayernom je završen jer nismo niti dobili pismenu ponudu. U proteklih mjesec dana dva puta smo telefonski razgovarali s Bayernom i objasnili im da, zbog burzovnih pravila, a mi smo registrirani na burzi, moramo dobiti pismenu ponudu za igrača. No, sve do današnjeg dana takva ponuda nije stigla. Ako Robert želi u Bayern, imat će priliku za to sljedeće godine", rekao je Watzke za njemački dnevni list Bild.

No, Watzke nije isključio mogućnost da Borussia ipak proda Lewandowskog ovoga ljeta.

"Ne kažem kako će Lewandowski sigurno ostati, ali mogu sa sigurnošću reći kako neće igrati za Bayern sljedeće sezone. O svemu ćemo razgovarati s njim i njegovim savjetnicima sljedećih dana. Naša je želja da ostane u Dortmundu", dodao je Watzke.

Lewandowski s Borussijom ima ugovor do ljeta 2014. godine, ali je odbio potpisati novi i prošloga je tjedna izjavio kako očekuje da će ga klub ovoga ljeta prodati, i to tamo gdje bi on želio.

Još tijekom trajanja prošle sezone objavljeno je kako je Borussia prodala Bayernu njemačkog reprezentativnog veznjaka Marija Goetzea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo