NOVI HRVAT U NBA LIGI / Bogdanović: Smatram se čvrstim momkom

Image
Foto: Brooklyn Nets

Bogdanović je s Brooklynom potpisao ugovor na tri godine vrijedan oko 10 milijuna dolara.

29.7.2014.
9:46
Brooklyn Nets
VOYO logo

EAST RUTHERFORD - Američka profesionalna košarkaška NBA momčad Brooklyn Nets predstavila je svoje najnovije pojačanje, hrvatskog reprezentativca BojanaBogdanovića (25), koji je tri godine nakon što je izabran na "draftu" odlučio karijeru nastaviti u najjačoj svjetskoj ligi.

"Mislim da sam sada spreman za NBA, sebe smatram čvrstim momkom", rekao je Bogdanović na predstavljanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvenstveno, ja sam čisti šuter, a u posljednje sam tri godine jako popravio svoju igru, poglavito u segmentu kada imam loptu. Također, u Europi su me vodili jako dobri treneri otkako sam 'drafiran'", dodao je naš reprezentativac.

Visok 2.03 metra, Bogdanović može igrati na pozicijama beka šutera i niskog krila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović je od 2009. do 2011. godine igrao za Cibonu, da bi prije tri sezone otišao u turski Fenerbahce Ulker s kojim je prošle sezone osvojio naslov prvaka Turske.

 Na prošlogodišnjem Eurobasketu u Sloveniji na kojemu je Hrvatska zauzela četvrto mjesto Bogdanović je bio najbolji naš igrač, te je izabran u najbolju petorku natjecanja, a sa 17.4 koševa po utakmici bio je treći strijelac prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brooklyn je prošle sezone s omjerom pobjeda i poraza 44-38 zauzeo peto mjesto u Istočnoj konferenciji, te je u doigravanju ispao u drugom krugu od Miami Heata. Netsi u svom sastavu imaju nekoliko odličnih igrača, razigravača DeronaWilliamsa, šutera JoeaJohnsona, krilo Kevina Garnetta, centra BrookaLopeza... a Bogdanoviću se prostor otvorio i odlaskom PaulaPiercea, koji igra na njegovoj poziciji, u Washington Wizardse.

Bogdanović je s Brooklynom potpisao ugovor na tri godine vrijedan oko 10 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što gotovo pet godina Hrvatska nije imala niti jednog igrača u NBA, u novoj bi sezoni mogla imati dvojicu, jer je još ranije DamjanRudež postao članom Indiana Pacersa.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo