PRVA POBJEDA / Blanka Vlašić najbolja u Europi

Image

Hrvatska visašica proglašena je najboljom sportašicom u Europi prema izboru udruženja sportskih novinara. Najbolji sportaš je Roger Federer.

15.1.2010.
7:20
VOYO logo

ZAGREB - Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić i švicarski tenisač Roger Federer proglašeni su najboljim europskim sportašima 2009. godine u izboru udruženja europskih sportskih novinara (UEPS-a) u kojoj su sudjelovale nacionalne udruge sportskih novinara iz cijele Europe, uključujući i Hrvatsku.

Svjetska prvakinja u skoku u vis je slavila u 27. izdanju ovog izbora sa 30 bodova, osam više od talijanske plivačice Federice Pellegrini, dok je treća bila skakačica s motkom Ruskinja Jelena Isinbajeva sa 20 bodova. Iza njih su ostale Belgijska tenisačica Kim Clijsters (15), njemačka plivačica Britta Steffen (11), te poljska nordijka Justyna Kowalczyk (9).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Blanku je to bila prva pobjeda u izboru UEPS-a, dok je Federer slavio peti put, nakon što je bio najbolji četiri godine uzastopce, od 2004. do 2007. godine. Lani je njegovu seriju prekinuo Španjolac Rafael Nadal.

Federer je ove godine slavio uvjerljivo, sakupio je 54 boda, na drugom mjestu je bio svjetski prvak u formuli 1 Britanac Jenson Button sa 18 bodova, a treće mjesto pripalo je norveškom biatloncu Ole Einar Bjoerndalenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada za najboljeg sportaša i sportašicu Starog kontinenta u izboru UEPS-a od 2003. godine nosi ime Frank Taylor trofej, po bivšem predsjedniku Svjetske i Europske unije novinara (AIPS, UEPS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo