IZABRANI NAJBOLJI / Blanka, Ude, rukometaši i stolnotenisačice najbolji u 2008.

Image

U 57. tradicionalnom izboru Sportskih novosti, dodijeljene su nagrade najboljim sportašima Hrvatske u 2008. godini.

21.12.2008.
8:47
VOYO logo

Održan je 57. tradicionalni izbor Sportskih novosti za sportaša, sportašicu, ekipu i momčad godine u Hypo centru, u Zagrebu.

U izboru sudjeluje 388 hrvatskih sportskih novinara iz čak 61 redakcije, a titule su ove godine zasluženo dodijeljene Blanki Vlašić, Filipu Udeu, hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji te ženskoj stolnoteniskoj reprezentaciji.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blanka je cijele protekle sezone dominirala svjetskim skakalištima, a jedini mali kiks dogodio se u Pekingu, ako se osvajanje srebrne medalje na Olimpijskim igrama može nazvati kiksom.

Istom medaljom kao i Blanka, okitio se Filip Ude te se tako probio na naslovne stranice domaćeg tiska. Sada valjda čitava Hrvatska zna tko je Filip Ude, izuzetan hrvatski gimnastičar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stolnotenisačice su na Europskom prvenstvu u Sankt Petersburgu osvojile brončanu medalju predvođene Tamarom Boroš, što je još jedan u nizu izvrsnih rezultata ove talentirane reprezenatcije.

Rukometaši su, iza sebe ostavili nogometaše, te potpuno zasluženo ponijeli titulu najboljih zahvaljujući finalu Europskog prvenstva u Norveškoj i četvrtom mjestu na Olimpijskim igrama, koje sve samo ne neuspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada za pothvat godine pripala je Darku Kralju koji je na Paraolimpijskim igrama u Pekingu osvojio zlato bacivši kuglu do novog svjetskog rekorda, a nagradu za fair-play zaslužili su jedriličari Cupać i Kostov te njihov trener Bulaja koji su na Olimpijskim igrama nesebično pomogli suparnicima iz Danske posudivši im svoj brod.

Poslušajte izjave Balića i Udea u video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo