IZVAN ŽIVOTNE OPASNOSTI / Bivši trener Dinama stradao u prometnoj nesreći

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nesreća se dogodila kada se kombi u kojem se osim Ardilesa nalazilo još pet osoba u jednom zavoju zanio i prevrnuo.

21.1.2014.
9:36
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

LONDON - Argentinski nogometni stručnjak OsvaldoArdiles (64), koji je jednu sezonu vodio i zagrebački Dinamo, doživio je prometnu nesreću na Falklandskim otocima i helikopterom je hitno prevezen u bolnicu 'King Edward Memorial' u Stanleyju, glavnom gradu otoka zbog kojih su Argentina i Velika Britanija ratovale 1982. godine.

Težina njegovih ozljeda za sada nije poznata, međutim izvor iz bolnice otkrio je britanskim medijima kako 'Ardiles nije u životnoj opasnosti'. Nesreća se dogodila kada se kombi u kojem se osim Ardilesa nalazilo još pet osoba u jednom zavoju zanio i prevrnuo. Ardiles je na Falkandskim otocima snimao dokumentarni film zajedno s bivšim suigračem iz reprezentacije i Tottenhama RickyjemVillom koji je u nesreći prošao bez ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ardiles je u dresu argentinske reprezentacije 1978. godine osvojio naslov svjetskog prvaka. Deset godina je bio član Tottenhama, a igrao je i za PSG, Blackburn, QPR i Swindon Town. U Swindonu je započeo trenersku karijeru, a vodio je i Newcastle, WBA, Tottenham, te niz drugih klubova no bez većih uspjeha.

Jednu sezonu je vodio i zagrebački Dinamo, tada Croatiju. Vodio je 'modre' kada su na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda, tada aktualnog europskog prvaka, odigrali 0-0. U nastavku natjecanja ostvarena je još pobjeda nad Sturmom, ali je Ardiles dobio otkaz nakon poraza od ManU-a u Zagrebu 1-2. Danas vodi nogometnu školu 'Ossie Ardiles Soccer School'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo