BIRA SE NAJBOLJI RUKOMETAŠ NA SVIJETU: / Na popisu nema Duvnjaka, ali zato je tamo jedan drugi Hrvat

Image
Foto: Profimedia

Bila je to njegova godina

2.7.2020.
15:22
Profimedia
VOYO logo

Najbolji igrač ovogodišnjeg Europskog prvenstva i najbolji igrač u njemačkoj ove sezone, DomagojDuvnjak, nije se našao na popisu nominiranih za najboljeg svjetskog igrača 2019. No, tamo je jedan drugi Hrvat - LukaCindrić.

“Tu je godinu započeo kao šesti an SP-u s Hrvatskom. Nakon toga je s Kielceom zaigrao u završnici Lige prvaka, koju je okončao kao četvrti. Na putu to toga postigao je 59 golova te je bio jedan od ključnih igrača Kielcea u osvajanju 16. naslova poljskog prvaka. Tamo je izabran u momčad sezone. Preko ljeta je oka prešao u Barcelonu, s kojom je osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo u rukometu. Pritom je bio ključni igrač s 22 pogotka, od kojih 11 u finalu”, piše u obrazloženju IHF-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

Croatia's centre back Luka Cindric holds the ball during the 25th IHF Men's World Championship 2017 Group C handball match Croatia vs Belarus on January 16, 2017 at the Kindarena in Rouen., Image: 310990792, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

Uz Cindrića na popisu su Danci Mikkel Hansen, Rasmus Lauge i Niklas Landin i Norvežanin Sander Sagosen. Glasovanje je otvoreno, a pobjednik će biti proglašen 18. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo