ocijenio rad svog nasljednika / Bilić za RTL: 'Modrić i Rakitić su od djece postali ljudi, a ja ću biti prvak Turske!'

'Često nisu realni, ali navijači očekuju da Bešiktaš postane novi prvak Turske, a ja to prihvaćam', u Istanbulu je ekskluzivno za RTL poručio Slaven Bilić. Kako se nosi s golemom popularnošću gdje god se pojavi, a što kaže na hrvatsku reprezentaciju i Davora Šukera - snimili smo u kampu Bešiktaša

5.4.2015.
18:16
VOYO logo

Još malo i bit će dvije godine otkako ste u Istanbulu. Kako ste zadovoljni s ostvarenim u Bešiktašu?

Neću govoriti o životu, to je super. Klima, more i ostalo je jako blisko Dalmaciji i ostalome. Poslovno sam jako zadovoljan što smo u godinu i pol dana napravili sve kako treba. Ove godine guramo dobro, devet je kola do kraja. Sad smo drugi, bod zaostatka nad Galtasarayom. U najmanju ruku ćemo se do zadnjeg kola boriti. Zadvoljan sam. Mi smo dobar dio sezone bili maksimalno s tri boda zaostatka. Jasno je da se letvica podiže i na kraju krajeva, htio ili ne htio - moraš to prihvatiti.

U Turskoj ste velika zvijezda, imate status superzvijezde. Kako se nosite s time?

Moj status je dobar. Popularan sam. Kad ideš u restoran, grad, sviraju ljudi, slikaš se bilo gdje, ali su nenametljivi. Oni to rade na pristojan način. Puste te da pojedeš, dođu na kraju ručka. Sportski dio ovisi o rezultatima.

Težak tjedan za vas - prvo ispadanje u Europskoj ligi od Bruggea, a potom i nesretan poraz u sudačkoj nadoknadi od Fenerbahčea. Je li to bio vaš najteži tjedan otkako ste u Istanbulu?

Jest, zbog Bruggea. Mi smo htjeli ići dalje u Europi mada koliko nam to daje samopouzdanja, u Turskoj prvi puta u godinu i pol dana je da smo mi djelovali nekompaktno i kao dvije ekipe, djelovali smo raštrkano. Pola sata smo bili nedorasli tom nivou. Kad im govoriš, kao da postoji neko staklo između tebe i njih, ne dopire do njih pa sam dosta bio razočaran. To je tako svima. Pričali smo maloprije o težini toga posla. Postoji neki 'forum' koji prati vaš mig je li dobro ili nije dobro. To su moderna vremena, to je moderni Big Brother. Nekad je lako, nekad teško.

Jeste li gledali nastup hrvatske reprezentacije protiv Norveške?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja, koji sam nogometni fanatik, ne pamtim kad je Norveška izgubila od nekoga 5:1, kad je netko Norveškoj dao 5 komada.

Bilo je dosta kritika od izbornika Kovača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može biti, ali poslije mora ići pozitivno. Druga rečenica je kad ti kreneš 'dobili smo 5 komada, ali... loše je ovo ili ono'. Ali kad kažeš 'nismo igrali sjajno, no pobijedili smo', druga je stvar. Po meni tu nema mjesta euforiji, ali sigurno nema mjesta za kritiku nakon 5:1. Ti mladići postaju ljudi, što se vidi na terenu. Recimo, najbolji primjer je Luka Modrić. On nije isti Luka što je bio sa 19 iz mlade reprezentacije. Kad je to čovjek od 30 godina s dvoje djece, čovjek koji se itekako pita u najvećem klubu na svijetu. Ili drugi koji je na takvom putu je Rakitić. Koji je došao u reprezentaciju kao strašan talent. Ja nikad nisam vidio osim od Luke koji je tako odlučio s 18 godina da će on doći 'tamo'. I on je 'tamo'.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker primljen je u Izvršni odbor UEFA-e, to je još jedna velika stvar za hrvatski nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je ogromna stvar i njega je to mjesto čekalo. Nije to loto da je red na njega pa nekoga drugoga. On je u poziciji de facto, sad je u tom tijelu da pita nekoga na sastanku da kaže nešto za Hrvatsku.

Nađete li nešto vremena za sebe?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interesira me povijest. Nekidan je bila obljetnica Galipolja. Jednog dana u knjigu koju imam prolistati. Volim to, to je stvar opće kulture.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo