Reakcija na privođenje članova / BBB-i ne dolaze na derbi protiv Hajduka!

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Najvatreniji navijači maksimirskog kluba danas neće bodriti svoju momčad u utakmici Kupa protiv Hajduka jer se, kako su priopćili, već tri dana masovno privode istaknutiji članovi Bad Blue Boysa.

4.12.2013.
14:57
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Iako su u nedjelju Bad Blue Boysi i Torcida zajednički gledali i navijali na prvenstvenoj utakmici s istočne tribine, danas to neće biti slučaj.

Navijači Modrih priopćili su kako danas neće biti organiziranog navijanja jer se tri dana masovno privode istaknutiji članovi BBB-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"BBB neće doći organizirano na današnju utakmicu niti će biti organiziranog navijanja s naše strane. Već treći dan masovno se privode istaknutiji pripadnici BBB kojima se na teret stavljaju nebulozne optužbe za organizaciju i sudjelovanje u neredima koje je isprovocirala sama policija nakon nedjeljne utakmice, očito isfrustrirani jer su na derbiju ismijani od strane navijača obje grupe skupa s njihovim šefovima i tzv. “vaučerizacijom”.

Nema smisla da sada itko od naših prijatelja na sebe preuzima teret bilo kakve organizacije grupe i tako riskira privođenje na osnovi toga jer je od strane policije označen kao “vođa”, jer cilj ovih privođenja i je stvaranje anarhije i kaosa među navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito da je potpuno legalno i društveno prihvatljivo štititi kriminalce koji drmaju ovom zemljom na način da se na najpodlije načine unište životi navijača. Sve naše pripadnike i sve druge navijače Dinama pozivamo da svojim odsustvom s današnje utakmice podrže našu borbu i naše nepravedno zatvorene prijatelje, ali i da se oduzme bilo kakav razlog za nova privođenja onima koji sudjeluju u ovim prljavim poslovima. Također će se i dalje skupljati prilozi za obranu privedenih ljudi u Ilici 37 do daljnjega.

Gadno se vara svatko tko misli da ovo treniranje strogoće nema veze s trenutnom situacijom u zemlji, te da će navijači još dugo jedini imati “ekskluzivu” na iživljavanje i policijsku brutalnost kojoj su potpuno odriješene ruke i lišena je svake odgovornosti za zloupotrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaju se nalogodavci ovog dobro smišljenog i organiziranog progona da ćemo ovoga puta prijeći preko toga i dozvoliti da prema nama nastave postupati kao prema zvijerima.

SJEVER UZ ODSUTNE – SLOBODA NAVIJAČIMA
BAD BLUE BOYS", poručili su navijači Dinama u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo