'plavi vulkan' /

Bandić obećao nacionalni stadion na Kajzerici: 'Čekali smo pravi trenutak i sad je kucnuo čas!'

Image
Foto: Youtube/Marko Prpic/PIXSELL

"Neću graditi stadione kao Putin od 400, 500 milijuna eura. Mi nismo Rusija iako njega poštujem kao predsjednika i sjajno je organizirao prvenstvo", rekao je Bandić

14.7.2018.
15:10
Youtube/Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je dan uoči finala Svjetskog prvenstva u kojem će snage odmjeriti Hrvatska i Francuska izložio javnosti ideju o izgradnji nacionalnog stadiona u zagrebačkom naselju Kajzerica.

Projekt 'Plavi vulkan' osmislio je još 2008. godine arhitekt Hrvoje Njirić, a velikim uspjeh Vatrenih na Mundijalu u Rusiji ovo se pitanje nije moglo zaobići. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću graditi stadione kao Putin od 400, 500 milijuna eura. Mi nismo Rusija iako njega poštujem kao predsjednika i sjajno je organizirao prvenstvo", rekao je Bandić. 

"Napravit ćemo najljepši stadion s 35.000 sjedalica koji bi stajao 120 milijuna eura. Grad bi dao 70 posto sredstava, od čega 30 posto otpada na vrijednost zemljišta. Ostatak će dati Vlada i HNS", rekao je Bandić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čekali smo od 2007. godine, ali kucnuo je čas. Tajming je važan i nema boljeg nego tajminga. Arenu Zagreb napravili smo na krilima pobjede rukometaša na Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama. Sada na krilima rezultata nogometaša treba izgraditi nacionalni stadion", zaključio je gradonačelnik. 

U ponedjeljak u 13 sati budite uz RTL kada ćemo UŽIVO prenositi spektakularni doček hrvatskih šampiona u Zagrebu. Cijela Hrvatska bit će na Trgu bana Jelačića, a naši reporteri pratit će svaki trenutak dočeka, od vožnje reprezentativaca u otvorenim autobusima kroz glavni grad do dolaska na Trg gdje ih dočekati tisuće navijača uz pjesme Zaprešić Boysa i Mladena Grdovića. Emisiju će voditi Ana Brdarić Boljat i Ivan Vrdoljak koji će s RTL-ovim sportskim urednicima Markom Vargekom i Filipom Brkićem razgovarati o povijesnom uspjehu hrvatskog nogometa. Emisiju uređuju Borna Keserović i Antonio Vuksanović. Gosti programa će biti Nikola Jurčević, Marko Naletilić i Ankica Mamić.​

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo