Y generacija u Europi / Automobilska industrija se usredotočava na učinkovitiju potrošnju goriva

Image

Istraživanje “ThinkGoodMobility“, koje je među budućim europskim znanstvenicima, inženjerima i industrijskim dizajnerima provelo poduzeće Goodyear Dunlop Tires Europe u suradnji s institutom ThinkYoung, pokazalo je da se automobilska industrija tijekom idućih godina mora usredotočiti na proizvodnju vozila s učinkovitijom potrošnjom goriva

28.8.2015.
13:23
VOYO logo

Razvoj na području prometa i mobilnosti nužan je ako želimo brzo reagirati na sve veći broj stanovništva i s time povezane promjene prometa i mobilnosti. Da bi na razmišljanje o budućoj mobilnosti  potaknuo milenijsku generaciju poznatu još kao Y generaciju, koja će oblikovati mobilnost nakon 2025. godine, Goodyear je među 2.500 europskih studenata proveo ispitivanje “ThinkGoodMobility”. Europski studenti žele ekološki prihvatljivu budućnost. Pritom su svjesni da se to može uspješno postići održivim razvojem na području automobilske industrije i transportnoga sustava.

Image

Milenijska generacija 'Želimo održivu budućnost'

Kako se navodi, više od polovice europskih predstavnika Y generacije (49%) uvjereno je da bi u središtu održivih ciljeva automobilske industrije i transportnoga sustava u 2025. godini morala biti vozila s učinkovitom potrošnjom goriva. Na drugom se mjestu našla reciklaža upotrijebljenih dijelova (29%), a na trećem ulaganje u sustav javnoga prijevoza (27%). Y generacija u Europi očekuje znatna poboljšanja transportnoga sustava, ali ne na račun ograničavanja slobode izbora prijevoznih sredstava i kretanja. Čak 85% mladih naime vjeruje da će u idućih deset godina imati vlastiti automobil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Održivi razvoj i želja za učinkovitijom potrošnjom goriva u sljedećih deset godina za Y generaciju su toliko važni da su čak izrazili želju za provođenjem nekih propisa koji bi se pobrinuli za ekološki prihvatljiviju budućnost u 2025. godini. Najbitnijima smatraju europske propise o dopuštenim emisijama CO (44,6%), poticanje učinkovite potrošnje goriva (35,7%) i poticanje uporabe javnoga prijevoza (32,2%). 

Image

Milenijska generacija 'Želimo održivu budućnost'

Zaključci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49% smatra da bi u središtu održivih ciljeva automobilske industrije do 2025. godine morala biti vozila s učinkovitijom potrošnjom goriva.

29% smatra da bi automobilska industrija za održivu budućnost morala reciklirati upotrijebljene dijelove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27% je uvjereno da su potrebne investicije u sustav javnoga prijevoza.

22,3% misli da bi za održivi razvoj bila potrebna uporaba filtara za emisiju CO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44,6% najvažnijom zakonskom regulacijom na tom području smatra europske propise o dopuštenim emisijama CO.

35,7% je uvjereno da su potrebni poticaji za uporabu vozila s učinkovitijom potrošnjom goriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34,2% misli da su nam potrebni poticaji za uporabu javnoga prijevoza.

27,9% uvelo bi standarde za gorivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14,2% uvelo bi poticaje za smanjenje buke u prometu.

85% mladih vjeruje da će u sljedećih deset godina biti vlasnici svog automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo